Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trumpa zasiahla smutná správa: Zomrela mu staršia sestra, jej telo bez známok života našli v spálni

(Zdroj: TASR/AP/Julie Jacobson)

WASHINGTON - Maryanne Trumpová Barryová, staršia sestra amerického exprezidenta Donalda Trumpa a bývalá federálna sudkyňa, zomrela vo veku 86 rokov, potvrdil v pondelok syn bývalého prezidenta Donald Trump mladší. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

"Keď som sem dnes ráno prišiel, dozvedel som sa, že moja teta zomrela," povedal Donald Trump mladší novinárom pred budovou súdu na newyorskom Manhattane, kde vypovedal v občianskoprávnom procese svojho otca vo veci podvodu. "S jej vnukom sme si veľmi blízki, stále sa stretávame, a tak je to samozrejme ťažký deň, ale bohužiaľ je to tak," povedal.

Archívne video: Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Trumpová Barryová zomrela vo svojom dome na Manhattane a podľa správ médií ju našli v pondelok skoro ráno. Newyorská polícia uviedla, že 86-ročnú ženu našli v bezvedomí a bez reakcie v spálni bytu na Piatej Avenue a neskôr potvrdili jej smrť. Keďže prebiehalo vyšetrovanie, jej totožnosť nemohla byť bezprostredne zverejnená, uviedla polícia.

Trumpovú Barryovú vymenoval v roku 1983 vtedajší prezident Ronald Reagan za sudkyňu okresného súdu v New Jersey, neskôr sa stala sudkyňou federálneho odvolacieho súdu. Do dôchodku odišla v roku 2019. Zanechala po sebe jedného syna.

Viac o téme: úmrtieDonald TrumpSestra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu