Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Policajný zásah kvôli agresívnemu ozbrojencovi trval 34 hodín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Po 34 hodinách sa v noci na nedeľu skončila veľká policajná akcia voči ozbrojenému mužovi, ktorý sa zabarikádoval vo svojom dome v okrese Havelland v nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko. Podozrivého objavili krátko po polnoci bezpečnostné zložky v podkroví domu bez známok života, uviedla tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Okolnosti úmrtia ozbrojeného muža neboli bezprostredne známe; vyšetruje sa, či bol zastrelený, alebo sám spáchal samovraždu. Dráma pretrvávala ešte od piatkového popoludnia, keď "mimoriadne agresívny" muž viackrát vystrelil zo zbrane vo vnútri domu i smerom von, spresnila polícia. Bezpečnostné zložky sa celé hodiny snažili s ním skontaktovať; nakoniec sa im podarilo do domu vniknúť.

Archívne video

Teroristi z Hamasu poskytli dôkazy o zneužívaní najväčšej nemocnice v Gaze (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Konkrétne okolnosti incidentu ani motív páchateľa neboli bezprostredne jasné. Spočiatku sa však s ozbrojeným mužom v dome nachádzalo aj dieťa spoločne so svojou matkou, ako aj ďalší podozrivý muž. Ženu s dieťaťom sa polícii podarilo dostať do bezpečia v noci na sobotu.

Keď žena spolu s dieťaťom vyšli z domu, ozvalo sa niekoľko výstrelov, zranenia však neutrpel nikto, uviedla polícia. Ešte v piatok popoludní sa podarilo zadržať jedného z podozrivých mužov po tom, čo ozbrojený vyšiel z domu, kým druhý tam zostal zabarikádovaný až do noci na nedeľu. Bezpečnostné zložky na pozemku i v dome zaistili viacero zbraní vrátane strelných zbraní, munície či ručného granátu, píše DPA.

Viac o téme: OzbrojenecSamovraždaOzbrojený mužBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu