Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská tragédia: Česi prišli o hokejový talent, Randis (†21) vypadol z balkóna spolu s mladou Slovenkou (23)!

Z poľského hotela Baltyk vypadol mladý český hokejový brankár. Michal Randis (†21) zahynul v nemocnici na následky zranení
Z poľského hotela Baltyk vypadol mladý český hokejový brankár. Michal Randis (†21) zahynul v nemocnici na následky zranení (Zdroj: Facebook/HC Slovan Moravská Třebová/Bałtyk Sanatorium Uzdrowiskowe)

KOLOBRZEG – Koncom októbra sa v Poľsku na pobreží Baltského mora odohralo veľké nešťastie, pri ktorom vyhasol jeden ľudský život. Česká republika prišla o nádejného brankára, ktorý pred rokom dovŕšil len 20 rokov. Osudným sa mu stal pád z balkóna. Tragédia sa priamo dotkla aj Slovenskej republiky. Z balkóna vypadla aj jeho priateľka.

archívne video

Tragická smrť markizáka zasiahla známu Slovenku: Bola som z toho v šoku! (Zdroj: Maarty Von B)

Českú a Slovenskú republiku postihlo v jednom okamihu náhle nešťastie. Dňa 31. októbra vyhasol v poľskom meste Kolobrzeg na pobreží Baltského mora jeden život. Informuje o tom Blesk. Česká republika prišla o športový talent, mladého hokejového brankára Michala Randisa (†21) z Moravskej Třebovej, ktorý spolu s priateľkou vypadol z balkóna. 

Tragédia sa odohrala na treťom poschodí hotela Baltyk. Túto smutnú správu potvrdil aj Michalov klub HC Slovan Moravská Třebová. Brankár po páde utrpel ťažké zranenia. Po prevoze do nemocnice bol ešte pri vedomí, ale napokon sa ho nepodarilo zachrániť. "Bývalý moravskotřebovský brankár Michal Randis, ktorý celú svoju mládežnícku hokejovú kariéru strávil v drese Moravskej Třebovej, tragicky zomrel. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť," napísalo vedenie tímu. Pre Randisa bol tento hokejový klub ako rodina. Dokonca si pripísal aj deväť štartov za reprezentáciu do 20 rokov, informuje extra.cz.

Finančná pomoc  

Okrem veľkého žiaľu, ktorý postihol rodinu hokejistu, tu bol aj finančný problém s prevezením tela do Českej republiky. Martinov hokejový klub preto zverejnil na webe číslo transparentného účtu. Podľa najnovšieho príspevku sa rodine podarilo vyzbierať od darcov potrebné financie. "V mene Michalovej rodiny sme žiadali o finančnú podporu na náklady spojené s repatriáciou zosnulého a pohrebom. Potrebná čiastka bola vybraná, za čo všetkým prispievateľom patrí veľká vďaka. O termíne poslednej rozlúčky budeme informovať," píše vedenie klubu na Facebooku. V komentári sa ozvala aj Michalova sestra, ktorá všetkým poďakovala. "Vďaka vám sa budem môcť naposledy rozlúčiť so svojím malým bračekom," napísala. 

 

Bývalý moravskotřebovský brankář Michal Randis, který celou svoji mládežnickou hokejovou kariéru strávil v dresu...

Posted by HC Slovan Moravská Třebová on Sunday, November 5, 2023

Slovenka

Identita ženy zo Slovenska zatiaľ nie je známa. Podstúpila náročnú operáciu. Záchranári prišli na miesto činu do niekoľkých minút. Incident, ku ktorému došlo, videl jeden zo zamestnancov. Informuje o tom TASR. Dvojica prišla do hotela v pondelok, deň pred tragédiou. Rezerváciu mala na dve noci. V deň príchodu sa boli večer prejsť a potom sa vrátili do apartmánu, z ktorého už nevyšli. 

Vyšetrovanie 

Prípad je v štádiu vyšetrovania poľskej polície. Jej hovorca Ryszard Gąsiorowsky uviedol, že "nič nenasvedčuje tomu, že by dvojicu chcel niekto zabiť alebo či sa spoločne pokúsili o samovraždu. Na mieste nebol list na rozlúčku ani dôkazy, ktoré by naznačovali, že išlo o zavinenie tretej strany," uviedol. Vyšetrovatelia dúfajú, že čoskoro budú môcť vypočuť zranenú Slovenku. 

Viac o téme: HotelSmrťTregédiaPoľskoSlovenkaBaltské moreOperáciaPád z balkónaMichal RandisBaltyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu