Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Smrť v živom vysielaní: Rozhlasového moderátora zastrelili priamo v štúdiu

Moderátora zavraždili v priamom prenose. Zobraziť galériu (2)
Moderátora zavraždili v priamom prenose. (Zdroj: Facebook)

MANILA - Neznámy útočník zatiaľ bez zjavného motívu zastrelil na Filipínach moderátora rádia. Páchateľ počas svojho vysielania prekvapil 57-ročného Juana Juamlona. Prezident Marcos vyzýva políciu, aby „rýchlo postavila vraha pred súd“.

Počas rozhlasovej relácie na južných Filipínach zastrelili moderátora. Pod zámienkou, že sa chce vo svojej šou o niečo podeliť, muž získal prístup do štúdia Juana Jumalona v jeho dome v Calambe v provincii Misamis Occidental, uviedla polícia. "Keď bol vo vnútri, bez zjavného dôvodu vytiahol strelnú zbraň a zastrelil svoju obeť," uviedla polícia. Guľka zasiahla spodnú peru 57-ročného muža a prerazila mu lebku.

archívne video

Autentické zábery nočného prenasledovania vozidla s nelegálnymi migrantmi (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podozrivý ušiel a moderátora previezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtveho. O prípadných motívoch páchateľa pôvodne neboli žiadne informácie. Podľa Národnej únie filipínskych novinárov (NUJP) Jumalon pracoval pre stanicu 94.7 Calamba Gold FM a bol známy aj ako DJ Johnny Walker.

Prezident čin odsúdil

Filipínsky prezident Ferdinand Marcos mladší čin odsúdil a vyzval políciu, aby páchateľa urýchlene postavila pred súd. "Útoky na novinárov nebudú v našej demokracii tolerované," napísal Marcos v službe krátkych správ X (predtým Twitter).

Podľa NUJP je Jumalon štvrtým zabitým novinárom od nástupu Marcosa do úradu v polovici minulého roka a 199. od roku 1986, keď bol zvrhnutý diktátor Ferdinand Marcos – otec súčasného prezidenta. Podľa mimovládnej organizácie Výbor na ochranu novinárov so sídlom v USA je krajina juhovýchodnej Ázie jedným z najnebezpečnejších miest pre reportérov, najmä rozhlasových novinárov.

Viac o téme: RádioVraždaRozhlasModerátorFilipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu