Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kontroverzný expremiér Boris Johnson má neuveriteľný nový džob: Chystá sa na televízne obrazovky, no nie ako politik!

Expremiér Johnson bude moderátor. Zobraziť galériu (2)
Expremiér Johnson bude moderátor. (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Dunham)

LONDÝN - Bývalý britský premiér Boris Johnson v piatok oznámil, že bude spolupracovať so spravodajskou televíznou a rozhlasovou stanicou GB News. Informuje sa o tom podľa tlačovej agentúry Reuters.

archívne video

45. deň vojny: Zelenského navštívil britský premiér, stovky mŕtvych civilistov Putina navždy poškodili (Zdroj: Profimedia)

Johnson, ktorý začiatkom tohto roka odstúpil z funkcie poslanca, bude pre tento kanál pracovať ako moderátor, tvorca programov a politický komentátor. Expremiér bude "zohrávať kľúčovú úlohu" pri pokrývaní volieb v Spojenom kráľovstve a USA v budúcom roku a bude uvádzať seriál, ktorý "predstaví silu Británie vo svete", uviedla GB News so sídlom v Londýne.

Pôjde už o jeho druhý pracovný post v médiách; Johnson pôsobí od júna ako publicista v bulvárnom denníku Daily Mail. Prisľúbil, že sa podelí o svoje "neskreslené názory" na rôzne témy. Pre stanicu začne pracovať od začiatku nového roka. Očakáva sa, že zvýši jej podiel na britskom mediálnom trhu.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (2)
Boris Johnson

Nie je vôbec prvým politikom, ktorý sa takto rozhodol

Po bývalom ministrovi obchodu Jacobovi Reesovi-Moggovi, podpredsedovi Konzervatívnej strany Leehovi Andersonovi a poslancoch Esther McVeyovej a Philipovi Daviesovi je najnovším konzervatívnym politikom, ktorý sa pridal ku GB News. "Budem tomuto novému pozoruhodnému kanálu poskytovať svoje neprikrášlené názory na všetko od Ruska po Čínu, vojnu na Ukrajine, na to, ako čelíme všetkým týmto výzvam, až po obrovské príležitosti, ktoré sú pred nami," uviedol Johnson.

Stanica GB News začala vysielať v roku 2021. Ponúka kombináciu spravodajstva, názorov a analýz, ktorá sa viac podobá programom amerických spoločností ako Fox News než iným britským staniciam, konštatuje Reuters. Johnson, ktorý bol hlavným politickým lídrom hnutia za vystúpenie Británie z Európskej únie, sa stal premiérom v júli 2019 a neskôr v tom istom roku získal vo voľbách veľkú väčšinu. Vlani v septembri však odstúpil po sérii škandálov, ktoré ho stáli podporu mnohých zákonodarcov Konzervatívnej strany.

V lete sa vzdal funkcie poslanca za volebný obvod Uxbridge a South Ruislip po tom, ako parlamentný výbor pre výsady zistil, že úmyselne zavádzal Dolnú snemovňu v súvislosti s porušovaním covidových pravidiel na Downing Street počas lockdownu. Johnsonove kroky a rozhodovanie vo funkcii premiéra počas pandémie koronavírusu sa stále vyšetrujú. Johnson podľa stanice BBC News za päť mesiacov po odchode z funkcie premiéra zarobil 4,8 milióna libier, najmä za vystúpenia na podujatiach a zmluvu na napísanie knihy pamätí.

Viac o téme: ModerátorExpremiérBoris JohnsonVeľký Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu