Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Nemecku nastal bombový poplach: Na hlavnej stanici v Berlíne bola ohlásená bomba a viaceré školy museli evakuovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BAYREUTH - Ďalší bombový poplach zaznamenali na škole v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko, uviedla v utorok v ranných hodinách tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Policajti museli evakuovať a uzavrieť budovu strednej školy v meste Bayreuth po tom, čo jej vedenie dostalo e-mail súvisiaci s palestínskym militantným hnutím Hamas, spresnila polícia prostredníctvom svojho hovorcu. 

Archívne video: Obchodné centrum Central v Bratislave je po nahlásení bomby krátko popoludní opäť v prevádzke

Obchodné centrum Central v Bratislave je po nahlásení bomby krátko popoludní opäť v prevádzke (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hrozbu vzali vážne napriek tomu, že v uplynulých dňoch došlo k viacerým podobným bombovým poplachom na školách v Bavorsku - ani v jednom prípade sa však nenašlo nič podozrivé, pripomína DPA.

V pondelok si viacero bombových hrozieb vyžiadalo rozsiahlejšie policajné zásahy na školách v rôznych oblastiach Nemecka. Týkali sa spolkových krajín Bavorsko (Augsburg, Regensburg a Cham), Bádensko-Württembersko (Karlsruhe a Mannheim), Severné Porýnie-Westfálsko (Solingen a Wuppertal), Sasko (Chemnitz) i durínskej krajinskej metropoly Erfurt. Pre bombovú hrozbu museli nakrátko evakuovať aj sídlo verejnoprávnej televíznej stanice ZDF v meste Mainz.

Bombové útoky pocítili viaceré miesta v Nemecku

Bombové hrozby zaznamenali v utorok vo viacerých nemeckých spolkových krajinách vrátane metropoly Berlín, kde bola podľa polície postihnutá hlavná železničná stanica. Informuje agentúra DPA.

Nemecká štátna železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) dostala približne o tretej hodine nadránom e-mail, v ktorom odosielateľ tvrdil, že na hlavnej vlakovej stanici v Berlíne sa nachádza bomba. Polícia situáciu preverila a nakoniec dospela k záveru, že nebezpečenstvo pre cestujúcich nehrozí.

Terčom bombových hrozieb sa podľa polície stalo aj berlínske sídlo televíznej stanice RTL a Willy-Brandt-Haus, sídlo centrály Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD). Do vyšetrovania sa zapojil krajinský kriminálny úrad (LKA), polícia však bližšie podrobnosti neuviedla.

Bombovú hrozbu v podobe e-mailu podpísaného palestínskym militantným hnutím Hamas zaznamenali aj v stredonemeckom meste Weimar v spolkovej krajine Durínsko, a to v budove, kde sídlia viaceré rozhlasové stanice. Polícia budovu v utorok ráno evakuovala, po prehliadke priestorov pomocou služobných psov vycvičených na hľadanie výbušnín však neobjavila žiadne podozrivé predmety. Nateraz spustila trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi a súčasne preveruje spojitosť s Hamasom.

V pondelok si viacero bombových hrozieb vyžiadalo rozsiahlejšie policajné zásahy v školách v rôznych oblastiach Nemecka. Týkali sa spolkových krajín Bavorsko (Augsburg, Regensburg a Cham), Bádensko-Württembersko (Karlsruhe a Mannheim), Severné Porýnie-Westfálsko (Solingen a Wuppertal), Sasko (Chemnitz) i durínskej krajinskej metropoly Erfurt.

Viac o téme: BombaPoplachEvakuáciaNemeckoŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu