Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slováci by sa mali na Cypre vyhýbať demonštráciám: Upozorňuje ministerstvo zahraničných vecí

Demonštranti kričia heslá a mávajú vlajkami počas protivojnového protestu na námestí Elephtheria, Liberty, v centre hlavného mesta Nikózia na Cypre
Demonštranti kričia heslá a mávajú vlajkami počas protivojnového protestu na námestí Elephtheria, Liberty, v centre hlavného mesta Nikózia na Cypre (Zdroj: SITA/AP Photo/Petros Karadjias)

BRATISLAVA - Politickým zhromaždeniam či demonštráciám najmä vo väčších mestách na Cypre by sa mali občania SR vyhýbať. Pre vývoj situácie na Blízkom východe a zvýšené bezpečnostné riziko v širšom regióne to odporúča Veľvyslanectvo SR v Nikózii. Informovalo o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR na webe.

"V prípade nevyhnutnej potreby môžu občania SR kontaktovať núdzovú linku veľvyslanectva +357 99 694 929," priblížilo. Cestujúci môžu tiež využiť službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webe rezortu alebo prostredníctvom aplikácie Svetobežka. 

Archívne video: Protivládne demonštrácie v Bangkoku 

Protivládne demonštrácie v Bangkoku (Zdroj: Facebook/Anonymous Rebellion 0.1 Reborn)

Aktuálny konflikt medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas vypukol po tom, čo militanti 7. októbra prenikli na územie Izraela, kde zabíjali vojakov i civilistov a paralelne vypálili z pobrežnej enklávy tisícky rakiet.

Viac o téme: DemonštrácieMinisterstvo zahraničných vecíSlováciCyprusBlízky východBezpečnostná situáciaVyhýbať sa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu