Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hamas odhaľuje v Izraeli svoju najkrutejšiu stránku: VIDEO plné hrôzy! Teroristi vraždia aj vlastných ľudí

Hamas blokuje Palestínčanov, ktorí utekajú z pásma Gazy pred vojnou
Hamas blokuje Palestínčanov, ktorí utekajú z pásma Gazy pred vojnou (Zdroj: Twitter/ Andy Vermaut/The Mossad: Satirical, Yet Awesome)

PÁSMO GAZY – Vojna v Izraeli sa vyvíja tak, že palestínske hnutie Hamas vraždí aj civilistov vlastného národa. Palestínčania žijúci v pásme Gaze nevedia, čo majú robiť. Niektorí sa dokonca odhodlali prosiť o pomoc izraelské úrady. Hamas strieľa po civilistoch všade, kde na nich natrafí. Teroristi chodia od domu k domu a tých, ktorých na mieste nezastrelia, odvlečú ako rukojemníkov.

archívne video

Martin Sklenár na zasadnutí NATO o podpore pre Izrael napadnutý Hamasom (Zdroj: TASR/ Jaromír Novak)

Hnutie Hamas má prívlastok aj radikálne. Vyzerá to tak, že v Izraeli sa nezastavia skutočne pred ničím. V miestnych médiách sa objavili správy o tom, že v nebezpečenstve sú aj palestínski civilisti z pásma Gazy. Hamas im odmieta uvoľniť únikovú cestu z vojnovej zóny. Izrael dokonca zverejnil niekoľko videí ako dôkaz, že Hamas zabíja aj vlastných ľudí. 

Na nahrávkach počuť vystrašených palestínskych civilistov, ktorí telefonujú na izraelské úrady s tým, aby sa im čo najskôr podarilo opustiť pásmo Gazy. Izraelská armáda po civilistoch nestrieľa, no teroristi nevidia rozdiel medzi ozbrojenými mužmi a bezbrannými ľuďmi. "Snažia sa zabrániť ľuďom, aby utiekli," hovorí jeden z palestínskych civilistov. Vojak na druhej strane linky sa pýta, kde presne blokujú cesty. 

Spočiatku medzi volajúcimi panuje nedorozumenie. Až po čase si vojak uvedomí, že civilista nehovorí o izraelskej armáde. "Berú nám doklady aj kľúče od áut,“ hovorí ďalej civilista. "Myslíte vaše hnutie? Hamas? To ten sa vás snaží zastaviť?" pýta sa ďalej vojak. "Áno, presne tak," odpovedá  Palestínčan vystrašene. 

Nemôžu sa zachrániť 

Tento desivý hovor po telefóne potvrdzuje nasledujúce video, kde v jednom z vozidiel uteká z pásma Gazy aj istá palestínska rodina. V kolóne však majú obrosvkú smolu, keď ich auto prejde po nášlapnej míne, ktorú tam umiestnil Hamas. Na nahrávke je vidieť veľký výbuch a niekoľko vozidiel sa zastaví. Napokon aj muž vedľa na motorke sa radšej otáča naspäť do vojnovej zóny. 

Izraelská armáda tvrdí, že v tom čase tam neoperovali žiadny jej voajci a teda nemohli ani nastražiť danú mínu. "V tom čase sme poskytli Palestínčanom čas na útek z pásma Gazy smerom na juh. Nikto z našich tam neoperoval," uvádza izraelská armáda vo vyhlásení. 

Boje pokračujú

Palestínske hnutie Hamas zaútočilo na Izrael v sobotu 7. októbra. V čase prvého útoku zomrelo viac ako 1 300 civilistov, pričom teroristi nešetria vôbec nikoho, ani deti. Izrael v odvetnom útoku začal bombardovať centrum palestínskeho hnutia Hamas v pásme Gazy. Problémom je, že v tejto oblasti žije aj mnoho civilistov a teroristi používajú mešity, úradné budovy, školy či zdravotné strediská ako výcvikové tábory a skladiská pre svoje zbrane.
 

Viac o téme: ArmádaTeroristiVraždenieIzraelHamasPásmo GazyPalestínčaniaIzrael vo vojne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu