Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá nehoda na križovatke: VIDEO Sanitka prevážala pacienta v umelom spánku, napálilo do nej auto! Momenty hrôzy

Sanitka sa po náraze prevrátila.
Sanitka sa po náraze prevrátila. (Zdroj: YouTube/Krimi-Plzeň)

PLZEŇ - V stredu po pol desiatej doobeda sa v českom meste Ostrov odohrala veľmi vážna dopravná nehoda. Na križovatke dvoch ulíc sa zrazilo osobné vozidlo so sanitkou Zdravotníckej záchrannej služby. Sanitka sa pri náraze prevrátila. Vážne sa pri tom zranila záchranárka.

Sanitka mala zapnuté výstražné zvukové a svetelné zariadenie, píše stránka krimi-plzen.cz. No napriek tomu jej 35-ročný vodič vozidla značky Škoda nedal prednosť v jazde. Škodovka následne vrazila do zadnej časti vozidla záchrannej služby, ktoré sa prevrátilo. Sanitka v tom čase prevážala pacienta v umelom spánku.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

"Sanitka prevážala pacienta v umelom spánku, ktorý pri nehode našťastie zranený nebol a v ceste pokračoval náhradným vozidlom. Stredne ťažké zranenie utrpela záchranárka, ktorá bola letecky transportovaná na Emergency Fakultnej nemocnice Plzeň. Vodič sanitného vozidla a lekár záchrannej služby utrpeli ľahšie zranenia a otras, takže boli transportovaní pozemnou cestou na Emergency nemocnice v Karlových Varoch,“ uviedol hovorca záchranárov.

"Po dopravnej nehode sa vodiči oboch vozidiel podrobili orientačnej dychovej skúške na prítomnosť alkoholu, ktorá vyšla s negatívnym výsledkom. Kriminalisti vo veci začali úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania prečinu ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," doplnil hovorca polície.

Zranená záchranárka je mimo ohrozenia života a v najbližšej dobe by mala byť prepustená z nemocnice.

Viac o téme: NehodaSanitkaZáchranáriČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu