Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Centrom Ankary otriasla mohutná explózia: Ministerstvo vnútra hovorí o teroristickom útoku

Centrom Ankary otriasla explózia
Centrom Ankary otriasla explózia (Zdroj: Twitter/Karachi Chronicles)

ANKARA - Mohutná explózia otriasla v nedeľu centrom tureckého hlavného mesta Ankara, uviedli tamojšie médiá. Turecké ministerstvo vnútra označilo výbuch za "teroristický útok".

 K explózii došlo v blízkosti sídla tureckého parlamentu a ministerstva vnútra. Podľa tamojších médií po výbuchu nasledovala paľba zo strelných zbraní.

Turecké ministerstvo vnútra uviedlo, že sa v centre Ankary odpálil samovražedný atentátnik. Správy o prípadných obetiach neboli bezprostredne známe, podľa ministerstva však utrpeli zranenia najmenej dvaja policajti.Agentúra AP pripomína, že turecký parlament sa má v nedeľu zísť prvýkrát po letnej prestávke.

Po útoku v Ankare polícia kontrolovane odpálila "podozrivé balíčky"

Turecká polícia po nedeľňajšom teroristickom útoku v centre hlavného mesta Ankara uskutočnila kontrolované výbuchy v ďalších častiach mesta v súvislosti s "podozrivými balíčkami".Polícia na sociálnej sieti X (predtým Twitter) obyvateľom tureckej metropoly odkázala, že nie je dôvod na paniku.Atentátnici útočili v nedeľu v centre Ankary v blízkosti sídla parlamentu a ministerstva vnútra. Jeden z nich sa odpálil a druhý zahynul pri následnej prestrelke s políciou.

Obaja atentátnici sa na miesto útoku doviezli na osobnom aute. Minister vnútra Ali Yerlikaya spresnil, že pri prestrelke utrpeli ľahké zranenia aj dvaja policajti. Útok sa odohral len niekoľko hodín predtým, ako mal v parlamente, ktorý v nedeľu zasadne prvýkrát po letnej prestávke, s prejavom vystúpiť turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.Turecké úrady uvalili na podrobnosti bombového útoku informačné embargo, uvádza turecká štátna tlačová agentúra Anadolu.Druhý atentátnik mal takisto na tele pripevnené výbušniny, ktoré boli neskôr kontrolovane odpálené, píše DPA.
 

Viac o téme: ExplóziaTeroristický útokTureckoAnkara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu