Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

USA: Ahmadínedžádove proroctvá sú skvelé

Mahmúd Ahmadinedžád
Mahmúd Ahmadinedžád (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Biely dom sa v pondelkovom oficiálnom vyhlásení pozastavil nad najnovším koncentrovaným slovným útokom iránskeho prezidenta Mahmúda Ahmadínedžáda voči židovskému štátu a obvinil ho z "totálnej ľahostajnosti" k nádejam a potrebám iránskeho ľudu.

Podľa hovorkyne Bieleho domu Dany Perinovej, tento štýl rétoriky prispieva k prehlbovaniu izolácie iránskeho národa. "Nanešťastie ich vedie líder, ktorý nemá absolútne žiadne pochopenie pre ich myšlienky, pocity, túžby, slobodu, spravodlivosť a demokraciu," zhrnula názor Washingtonu na iránskeho lídra.

"Necháme ho, nech sa prezentuje, je skvelý a budeme ho ignorovať," dodala. Perinová reaguje na prezidentovu predpoveď konca "satanskej sily" Spojených štátov amerických. Ahmadínedžád ďalej predpovedal, že Izrael "zomiera a čoskoro zmizne z geografickej scény".

Odkedy sa v auguste 2005 Ahmadínedžád ujal prezidentského kresla, opakovane spôsobuje medzinárodnému spoločenstvu des, vyjadruje sa agresívne na účet USA a Izraelu predpovedá príchod súdneho dňa a zánik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu