Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Severná Kórea po troch rokoch otvorí svoje územie pre vstup cudzincov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Severná Kórea od pondelka povolí cudzím štátnym príslušníkom vstup na svoje územie, informovali čínske štátne médiá. Skončí sa tak viac ako tri roky trvajúca izolácia vyvolaná pandémiou koronavírusu. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry AFP.

Čínska štátna televízia CCTV v pondelok oznámila rozhodnutie Severnej Kórey, že povolí vstup cudzincom na svoje územie. Pri príchode budú musieť absolvovať dvojdňovú karanténu, dodala čínska televízia. Ďalšie informácie o zdroji oznámenia neposkytla. 

Archívne video: Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Totalitná Severná Kórea (KĽDR) sa uzavrela pred vonkajším svetom od začiatku roka 2020, keď v reakcii na pandémiu koronavírusu zatvorila hranice a bránila aj návratu vlastných občanov. Tento mesiac sa objavili prvé náznaky, že KĽDR sa znova otvára svetu, keď sa vodca Kim Čong-un vo Vladivostoku stretol s prezidentom Vladimirom Putinom a jej športovci odcestovali na Ázijské hry vo východočínskom meste Chang-čou.

Severokórejské štátne médiá doteraz nepriniesli žiadne správy o znovuotvorení hraníc. Čínska cestovná kancelária Dandong Strait National Tours, ktorá organizuje zájazdy do KĽDR, na sociálnej sieti WeChat napísala: "Momentálne nie sú cesty obnovené. Trpezlivo čakajte."

Viac o téme: IzoláciaČínaSeverná KóreaKoronavírusOtvorenieVstup na územie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu