Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Požiar továrne si vyžiadal najmenej 5 mŕtvych a viac ako 100 zranených

Výbuch továrne na výrobu golfových loptičiek.
Výbuch továrne na výrobu golfových loptičiek. (Zdroj: Twitter/@TaiwanNewsEN)

TCHAJ-PEJ - Požiar a následné výbuchy v továrni na výrobu golfových loptičiek na juhu Taiwanu zabili najmenej päť ľudí a viac ako 100 zranili. Päť ľudí je stále nezvestných. TASR informuje podľa agentúry AP.

Požiar vypukol v piatok večer v továrni v okrese Pching-tung a zúril cez noc. Medzi mŕtvymi sú aj traja hasiči. Nezvestní sú štyria robotníci a jeden hasič, uviedli úrady. Výbuchy pravdepodobne spôsobil únik zemného plynu, keď sa hasiči pokúšali požiar uhasiť. Taiwanská prezidentka Cchaj Jing-wen v sobotňajšom prejave v Tchaj-peji vyjadrila sústrasť rodinám obetí. Povedala tiež, že pocestuje do Pching-tungu a navštívi ľudí postihnutých katastrofou.

Úrady zriadili núdzové operačné stredisko, ktoré ponúka pomoc tým, ktorých požiar zasiahol. "Čeliac smútku rodinných príslušníkov som nemohla povedať nič iné, len sa hlboko pokloniť, ospravedlniť sa a vyjadriť svoju najhlbšiu sústrasť," uviedla šéfka samosprávy Pching-tungu Čchou Čchun-mi na sociálnej sieti po návšteve pohrebného ústavu a stretnutí s rodinami obetí.

Viac o téme: PožiarTaiwanTovárňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu