Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Vojenský dron zasiahol v Iráne obývanú oblasť: Hlásia dvoch zranených

Vojenský dron zasiahol obývanú oblasť
Vojenský dron zasiahol obývanú oblasť (Zdroj: Twitter/ LWNC)

TEHERÁN - Na severe Iránu sa v pondelok počas letovej skúšky zrútilo vojenské bezpilotné lietadlo, pričom zranenia utrpeli dvaja ľudia. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na iránske štátne médiá.

K zrúteniu dronu došlo v obytnej štvrti mesta Gorgán. Podľa štátnej tlačovej agentúry IRNA trosky spadli v rôznych častiach mesta.Hovorca ministerstva obrany pre štátnu televíziu uviedol, že pri letovej skúške v odľahlej oblasti sa dron odklonil z dráhy v dôsledku "technickému zlyhania". Nešpecifikoval typ dronu, ale zábery trosiek zverejnené na sociálnych sieťach naznačovali, že ide o typ bezpilotného lietadla nesúceho bomby.

Polícia oblasť uzavrela

Miestne médiá predtým zverejnili niekoľko fotografií a videí, na ktorých vidieť zhorený predmet ležiaci na ulici a neďaleké obchody s rozbitými výkladmi, ako aj poškodené autá. Polícia oblasť uzavrela.Šéf polície provincie Golestán pre polooficiálnu tlačovú agentúru Tasním uviedol, že situácia je pod kontrolou. Dodal, že niektoré úlomky z objektu dopadli mimo mesta.

Viac o téme: ZásahZraneníIránVojenský dron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu