Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zelenskyj prirovnal Putina k nacistickému vodcovi: V rozhovore varoval všetkých pred treťou svetovou vojnou!

Joe Biden zvýšil hlas počas telefonátu s Volodymyrom Zelenským.
Joe Biden zvýšil hlas počas telefonátu s Volodymyrom Zelenským. (Zdroj: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky/AP Photo/Alex Brandon)

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre americkú televíziu CBS prirovnal ruského prezidenta Vladimira Putina k nacistickému diktátorovi Adolfovi Hitlerovi. Dokonca si myslí, že na nás čaká tretia svetová vojna.

V exkluzívnom rozhovore pre americkú televíziu CBS Zelenskyj uviedol, že „ruská spoločnosť už stratila rešpekt celého sveta. Zvolili Putina, znovu ho zvolila a vychovali tak druhého Hitlera,“ dodal. Vyzval dokonca svetové veľmoci, aby sa rozhodli, či chcú Putina zastaviť, alebo si prajú začiatok svetového konfliktu. Myslí si, že Putina sa zmeniť nedá, no zastaviť ho dokážeme.

Žilinka považuje podanie prezidentky na Ústavný súd za účelové (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V rozhovore zároveň vyvrátil informácie, že ukrajinská armáda používa zbrane dodávané spojencami k priamemu útoku na ruské územie. Podľa jeho slov iba reagujú na útoky raketami, na ktoré majú morálne právo. „Hovoríme im, že ich nebo nie je tak dobre chránené, ako si myslia,“ uviedol Zelenskyj. Na otázku, či útoky dronmi nariadil priamo on, odpovedal jasným odmietnutím.

Zelenskyj sa plánuje tento týždeň zúčastniť zasadnutia Valného zhromaždenia OSN ako aj osobne sa stretnúť s americkým prezidentom Joem Bidenom. Spojené štáty americké sú najväčším podporovateľom Ukrajiny v dodávke zbraní. Od začiatku ruskej invázie im poslali vojenskú, humanitárnu, ako aj finančnú pomoc v hodnote 76 miliárd amerických dolárov.

Viac o téme: RozhovorBidenCBSZelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu