Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

AKTUÁLNE Rodinná tragédia v Maďarsku! Pri leteckej šou sa zrútilo lietadlo: Obeťami sú otec a syn, hlásia aj zranených

Lietadlo typu Trojan sa zrútilo v Maďarsku počas leteckého dňa. Zobraziť galériu (2)
Lietadlo typu Trojan sa zrútilo v Maďarsku počas leteckého dňa. (Zdroj: profimedia.sk)

Budapešť BUDAPEŠŤ - Pri dnešnej leteckej šou, ktorá sa konala pri maďarskom Székesfhérváre, sa zrútilo lietadlo a dvaja ľudia zomreli. Agentúra MTI napísala, že išlo o otca a syna, ktorí boli v lietadle Trojan T-28.

archívne video 

Pri Trenčíne havarovalo malé motorové lietadlo, štyria ľudia zahynuli (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Podľa portálu Feol.hu pilot jeden z manévrov vykonal v príliš nízkej rýchlosti, načo sa lietadlo zrútilo a explodovalo a dopadlo vedla zaparkovaného auta. Jedno dieťa a dvaja dospelí utrpeli popáleniny a vrtuľník ich odviezol do nemocnice. Na mieste zasahovalo mnoho záchranárov. Ako informoval hovorca národnej záchrannej služby Pál Győrfi, na miesto dorazili sanitky a tri záchranárske vrtuľníky. Letecká šou bola predčasne ukončená.

Podľa informácií magyarhirlap.hu pri leteckom nešťastí zahynuli 67-ročný otec a jeho 37-ročný syn, ktorí sa podľa vyhlásenia policajného riaditeľstva okresu Fejér nachádzali v lietadle. K tragédii prišlo  v nedeľu popoludní o 15:20. Príčina ešte nie je známa.

"Malé lietadlo sa zrútilo do zeme pri zaparkovanom osobnom aute, pričom obe vozidlá začali horieť," povedala Anett Szabó-Bisztricz, hovorkyňa riaditeľstva pre zvládanie katastrof okresu Fejér.  Ako sa uvádza vo vyhlásení polície, traja ťažko zranení boli posádkou auta. Okamžite sa začalo s hasením a záchranou. Plamene sa nakoniec podarilo uhasiť v spolupráci s profesionálnymi hasičmi zo Székesfehérváru pod vedením Operačnej služby riadenia katastrof. 

AKTUÁLNE Rodinná tragédia v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: videa)

Podľa správy krajského spravodajského portálu feol.hu ľudia na mieste videli len to, že sa lietadlo typu Trojan pri zákrute prevrátilo, stratilo rýchlosť a havarovalo. V lietadle boli dvaja ľudia, nemali šancu na prežitie, keďže lietadlo explodovalo a pasažieri zhoreli. Podľa aktualizovanej správy môže vyšetrovanie trvať aj mesiace, nedá sa vylúčiť ani technická chyba, no je podozrenie, že išlo o zlyhanie ľudského faktora.

Viac o téme: TragédiaOtec a synLetecká šouMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu