Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šéf izraelskej diplomacie otvoril nové sídlo veľvyslanectva v Bahrajne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MANÁMA - Izraelský minister zahraničných vecí Eli Cohen v pondelok slávnostne otvoril nové, stále sídlo izraelského veľvyslanectva v Bahrajne. Informovala o tom agentúra DPA, ktorá pripomenula, že Izrael a Bahrajn v roku 2020 podpísali prelomovú dohodu o normalizácii bilaterálnych vzťahov.

Izraelský minister a jeho bahrajnský kolega Abdal Latíf bin Rašíd Zajání otvorili nové, stále sídlo veľvyslanectva v hlavnom meste Manáma. Cohen následne na vstup do budovy pripevnil tzv. mezuzu - schránku obsahujúcu pergamen s úryvkami z Tóry.

Dočasné priestory

Izraelské veľvyslanectvo v Bahrajne doposiaľ fungovalo len v dočasných priestoroch, ktoré pred dvomi rokmi slávnostne otvoril vtedajší izraelský minister zahraničných vecí Jair Lapid. Počas návštevy Bahrajnu sa Cohen stretol aj s tamojším korunným princom a premiérom Salmánom ibn Hamadom Chalífom, s ktorým diskutoval o možnostiach posilnenia bezpečnosti, prosperity a mieru v regióne.

"Bahrajn je pevne presvedčený, že dialóg a diplomatické riešenia sú nevyhnutné na urovnanie regionálnych a medzinárodných sporov a na zabezpečenie práva ľudí na mier," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré po stretnutí zverejnila bahrajnská tlačová agentúra.

Bahrajnský premiér zároveň vyzval na dosiahnutie spravodlivého, komplexného a udržateľného mieru, ktorý zaručí legitímne práva palestínskeho ľudu a povedie k stabilite, rozvoju a prosperite pre Palestínčanov aj Izraelčanov.

Viac o téme: VeľvyslanectvoBahrajnIzraelEli Cohen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu