Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Silné dažde v Španielsku si vyžiadali najmenej päť životov: Množstvo ľudí ostalo nezvestných

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MADRID - Najmenej päť životov si vyžiadali silné búrky v Španielsku, ktoré po seba tiež zanechali rozsiahle škody. Uviedli to v pondelok miestne úrady, ktoré pátrajú po viacerých nezvestných. Informuje o tom agentúra DPA.

V provincii Toledo južne od Madridu našli v pondelok telá troch mužov. Jeden zahynul vo svojom vozidle, ďalší v garážovom výťahu a tretieho vytiahli z vodného toku. Cez víkend sa dvaja muži vo veku 31 a 34 rokov utopili v rozbúrenej vode v rokline na severovýchode krajiny.

Medzitým pokračovalo pátranie po mužovi, ktorý v nedeľu večer cestoval s manželkou a dvoma deťmi v oblasti Madridu. Ich auto strhla rozvodnená rieka Alberche. Matka a dcéra sa zachránili vlastnými silami, kým desaťročný syn podľa záchranárov strávil celú noc na strome, kde ho našli v pondelok ráno podchladeného a s rôznymi zraneniami. Nezvestné boli v pondelok ešte najmenej dve ďalšie osoby.

Silné dažde v Španielsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Španielsko cez víkend zasiahli búrky s prudkým vetrom, silnými dažďami, bleskami a krupobitím. Uzavreté boli mnohé cesty, ulice a parky, pričom voda a blato zaplavili početné domy. Hlásili tiež vyvrátené stromy a spadnuté časti fasád a strešných krytín.

Rušili lety

Dôsledkom boli aj zrušené lety, pričom stovky cestujúcich uviazli na železničných staniciach v Madride, Málage a iných miestach. Situácia sa zlepšovalav priebehu pondelka len pomaly, dodáva DPA s tým, že v Madride bola stále narušená prevádzka metra i cestná doprava.

Viac o téme: ZáplavyDážďúmrtieŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu