Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nemecká prokuratúra zastavila konanie proti Tillovi Lindemannovi z Rammsteinu

Till Lindemann
Till Lindemann (Zdroj: SITA/NSUS Malta Ltd/News Aktuell via AP Images))

BERLÍN - Berlínska prokuratúra v utorok oznámila, že uzavrela vyšetrovanie Tilla Lindemanna, frontmana skupiny Rammstein. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Počiatočné vyšetrovanie "neposkytlo žiadne dôkazy" o tvrdeniach niekoľkých žien, ktoré tvrdili, že po koncertoch boli omámené drogami a Lindemann ich sexuálne obťažoval. Podľa vyhlásenia prokuratúry nebudú vznesené žiadne obvinenia. Vyšetrovanie sa začalo v júni po tom, čo niekoľko žien na sociálnych sieťach tvrdilo, že boli zdrogované a naverbované na sexuálnu aktivitu so 60-ročným Lindemannom na večierkoch po koncertoch.

Archívne video

Dopravná situácia v okolí Trenčína pre koncertom Rammstein (Zdroj: Facebook/Polícia - Trenčiansky kraj)

Lindemann obvinenia poprel a jeho právnici ich označili za "bez výnimky nepravdivé". Berlínska advokátska kancelária Schertz Bergmann privítala uzavretie vyšetrovania, pretože to "dokazuje, že veľmi vážne obvinenia voči nášmu klientovi na sociálnych médiách a v tlači nie sú opodstatnené". Proti "nesprávnym vyhláseniam" Lindemann podnikne právne kroky.

Škandál vypukol po tom, čo mladá Írka zverejnila na sociálnej sieti, že bola omámená drogami na párty v zákulisí v litovskom Vilniuse, neskôr ďalšie ženy zverejnili niekoľko podobných príbehov. Rozruch okolo obvinení viedol k zrušeniu niekoľkých večierkov po koncertoch Rammsteinu a podnietil nahrávaciu spoločnosť Universal Music zrušiť marketing pre skupinu.

Viac o téme: ProkuratúraKonanieRammsteinTill Lindemann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu