Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krupobitie spôsobilo v Bavorsku rozsiahle škody: Úrady vyhlásili katastrofickú situáciu

Počasie v Nemecku Zobraziť galériu (2)
Počasie v Nemecku (Zdroj: SITA/Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP)

NORIMBERG - Úrady v nemeckej obci Bad Bayersoien v spolkovej krajine Bavorsko vyhlásili v nedeľu katastrofickú situáciu po tom, ako tam silné búrky spôsobili veľké škody na budovách.

Obec zasiahla v sobotu silná búrka s mohutným krupobitím, pričom krúpy mali priemer až osem centimetrov, uviedli miestne úrady. Približne 80 percent budov v obci bolo vážne poškodených, informuje tlačová agentúra DPA. Búrka vyvrátila stromy a poškodila zaparkované vozidlá. Na niektorých budovách boli zničené strechy a strešné okná. Zranenia neboli bezprostredne hlásené. S cieľom povolať záchranné zložky z okolitých okresov na pomoc pri odstraňovaní rozsiahlych škôd vyhlásil správca tamojšieho okresu Garmisch-Partenkirchen, Anton Speer, v tejto obci katastrofickú situáciu.

Pre Bad Bayersoien s približne 1300 obyvateľmi boli vyžiadané aj núdzové strešné krytiny. "Koniec operácie je zatiaľ ešte v nedohľadne," povedal Speer. Nemecká meteorologická služba zrušila v sobotu večer varovanie pred extrémnymi búrkami v Bavorsku. Tlačová agentúra AP dodáva, že v meste Kissing neďaleko Augsburgu sa podľa polície zranilo 12 ľudí, keď sa prevrátil pivný stan, ktorý sa snažili postaviť. Vietor v tomto meste strhol aj drevené latky zo strechy domova pre seniorov.

Počasie v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
Počasie v Nemecku  (Zdroj: SITA/Karl-Josef Hildenbrand/dpa via AP)

Viac o téme: ŠkodyKrupobitieBavorsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu