Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Premiér Rishi Sunak sa nezúčastní zasadnutia Valného zhromaždenia OSN

Rishi Sunak Zobraziť galériu (2)
Rishi Sunak (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Britský premiér Rishi Sunak plánuje vynechať nadchádzajúce zasadnutie Valného zhromaždenia OSN. Stane sa tak prvým britským premiérom za posledných desať rokov, ktorý sa na tomto výročnom podujatí nezúčastní.

Sunakov úrad informoval, že britskú delegáciu na 78. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa uskutoční v dňoch 18. až 26. septembra v New Yorku, povedú podpredseda vlády Oliver Dowden a minister zahraničných vecí James Cleverly.

Rishi Sunak
Zobraziť galériu (2)
Rishi Sunak  (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Hovorca vlády pritom poukázal na pracovnú vyťaženosť britského premiéra cez jeseň. Sunak sa 9. a 10. septembra zúčastní na summite G20 v Indii a následne vystúpi na Konferencii OSN o zmene klímy (COP28) na prelome novembra a decembra v Dubaji.

Sunak má v pláne tohtoročné zasadnutie vynechať

Posledný britský premiér, ktorý sa nezúčastnil výročného zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, bol v roku 2013 David Cameron. Sunak má v pláne tohtoročné zasadnutie vynechať aj napriek tomu, že viac ako sto popredných predstaviteľov v oblasti pomoci a rozvoja ho vyzvalo, aby sa zúčastnil na samite o cieľoch udržateľného rozvoja, ktorý má byť ústredným podujatím tohtoročného stretnutia OSN.

Viac o téme: PremiérZasadnutieNeúčasťOSNVeľká BritániaValné zhromaždenie OSNRishi Sunak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu