Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Desivý útok medveďa: Odvážny syn zachránil otca pred smrťou! Pustil sa doňho holými rukami

Evert skončil so zraneniami v nemocnici. Zobraziť galériu (2)
Evert skončil so zraneniami v nemocnici. (Zdroj: Facebook/Louise Märta Backström)

ŠTOKHOLM - Keď medveď zaútočil na jeho otca, Evert Sundström (14) neváhal ani sekundu. Udieral medveďa a pravdepodobne zachránil otcovi život.

Lov na medveďa vo Švédsku je v plnom prúde a zúčastnili sa ho aj Pär Sundström a jeho syn Evert (14). Obaja boli vonku v lesoch Ljusdalu.

archívne video

Medveď pobehoval v ranných hodinách obcou Lieskovec (Zdroj: Facebook/J.U.)

Kráčali po lesnom chodníku, keď im zrazu cestu skríži medveď, hovorí Evert pre noviny Aftonbladet. "Otočil sa a rozbehol sa k otcovi, ešte sme nevystrelili ani jednu strelu."

Za päť alebo šesť sekúnd bolo po všetkom

Pärovi Sundströmovi sa nepodarilo zastreliť medveďa, ktorý naňho spredu zaútočil. Evert uviedol: "Len som sa k nemu rozbehol a pravou rukou som udrel medveďa." Medveď ho chytil za ľavú ruku a trhal ju tam a späť.

„Za päť alebo šesť sekúnd bolo po všetkom,“ spomína tínedžer. Urobilo sa mu čierne pred očami a on spadol na zem. Po odvrátení pozornosti mohol ťažko zranený otec konečne vziať zbraň a zastreliť medveďa.

Po prvom výstrele medveď utečie vedľa k stromu a tam si ľahne. Nakoniec ho Pär dorazí. Keď Evert prišiel, videl svojho otca s vážnymi ranami na tvári. "Dokonca som na líci videl kosť," hovorí mladý hrdina.

Desivý útok medveďa: Odvážny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Louise Märta Backström)

Je to hrozné, čo sa stalo

Pära Sundströma odviezol záchranársky vrtuľník do nemocnice s vážnymi poraneniami tváre. Samotného Everta odviezla sanitka do nemocnice v Uppsale. Tam mu lekári diagnostikovali zlomeninu zápästia, zlomený malíček a tržné rany na chrbte.

Pär Sundström pre Aftonbladet uviedol, že mu chýba „pár častí“ tváre. Mama Everta je na „svojho bojovníka“ hrdá, ako píše na Facebooku. "Je strašné, čo sa stalo, no zároveň je šťastie, že tam bol Evert, inak by jeho otec už asi nežil."
 

Viac o téme: LovZraneniaŠvédskoútok medveďaEvert Sundström
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu