Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Muž dal čašníkovi prepitné 500 eur: Šokujúca reakcia a naháňačka ako v akčnom filme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - V reštaurácii v Saint-Tropez dal hosť čašníkovi prepitné 500 eur. Čašník však chcel viac a preto prenasledoval hosťa na parkovisko. Požadoval od neho aspoň 1000 eur.

Bohatý Talian jedol v prestížnej reštaurácii v očarujúcom prímorskom letovisku Saint-Tropez na Francúzskej riviére. Nakoniec dal čašníkovi sprepitné 500 eur. Čašníkovi to ale nestačilo. Sledoval hosťa na parkovisko a požiadal muža, aby mu dal ďalších 500 eur, aby dosiahol „minimálnu hranicu“ 1 000 eur sprepitného, ​​ako informovali miestne noviny „Nice Matin“. To zodpovedá približne 20 percentám z fakturovanej sumy.

archívne video

Počas dovolenky v Turecku si môžete užiť aj poriadny adrenalín (Zdroj: Zoznam / ako)

Myslel si, že bol veľkorysý

Hosť sa nahneval a povedal francúzskemu priateľovi, že už nikdy nenavštívi Saint-Tropez. "Myslel si, že je štedrý, keď nechal 500 eur, namiesto toho dostal pokarhanie," cituje priateľa.

Nielen nároky na sprepitné sú v rekreačnom stredisku sú vysoké. Ďalší turisti denníku povedali, že niektoré reštaurácie požadujú minimálny obrat 1 500 eur na osobu, zatiaľ čo v iných oblastiach Azúrového pobrežia sa očakáva, že stravníci minú minimálne 10 000 eur.

Starostke mesta Saint Tropez Sylvii Siriovej sa praktiky v reštauráciách nepáčia. Preto na konci letnej sezóny svolala stretnutie s majiteľmi reštaurácií. Požaduje od nich, aby takéto praktiky ukončili a privítali zákazníkov dôstojnejším spôsobom. O povinnosti minimálnej útraty hosťa povedala: "Je to praktika podobná vydieraniu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu