Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Piloti jedného z najvyťaženejších letísk v Európe štrajkujú: Spoločnosť Ryanair zrušila až 88 letov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

CHARLEROI - Štrajk belgických pilotov v pondelok prinútil írsku leteckú spoločnosť Ryanair zrušiť 88 letov na letisku Charleroi Brusel-Juh, ktoré je jedným z jeho najvyťaženejších európskych uzlov. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry AFP.

Už tretí štrajk v tejto letnej sezóne zasiahol zhruba 15-tisíc cestujúcich, ktorí plánovali letieť v pondelok alebo v utorok, keď je v Belgicku štátny sviatok Nanebovzatia Panny Márie. Piloti obvinili nízkonákladovú spoločnosť Ryanair, že nedodržala dohodu podpísanú počas covidovej pandémie. Podľa nej im mal dopravca poskytnúť dni voľna navyše výmenou za zníženie platu, uviedlo letisko v Charleroi.

Archívne video: Dopravný podnik mesta Košice vyhlásil ostrý štrajk

Dopravný podnik mesta Košice vyhlásil ostrý štrajk (Zdroj: TASR/František Iván)

Spoločnosť Ryanair vyzvala pilotov, aby namiesto štrajku rokovali a oznámila, že o pracovných podmienkach sa dohodla so svojimi talianskymi, francúzskymi a španielskymi zamestnancami. Približne polovicu letov spoločnosti Ryanair z letiska Charleroi Brusel-Juh pilotujú posádky, ktoré nie sú belgické.

Odborový zväz pilotov uviedol, že Ryanair nerešpektuje belgické zákony, prosperuje vďaka "sociálnemu dumpingu" a vytvára nekalú konkurenciu pre ostatné letecké spoločnosti, ktoré pravidlá dodržiavajú.

Viac o téme: LetiskoŠtrajkZrušené letyRyanairBelgickoCharleroi Brusel-Juh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu