Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vďaka home office jej prišli na váľanie šuniek! Tvárila sa, že maká z domu, pravdu odhalil TENTO detail

Suzie Cheikho vyhodili z práce. Zobraziť galériu (2)
Suzie Cheikho vyhodili z práce. (Zdroj: LinkedIn)

CANBERRA - Môžu zamestnávatelia sledovať svojich zamestnancov? Prípad v Austrálii vyvolal rozdielne názory. Žena prišla po 18 rokoch o prácu – pretože nepracovala dostatočne na home office. Softvér sledoval jej stláčanie klávesov.

Počas pandémie koronavírusu sa mnohí zamestnanci naučili vážiť si prácu z domu. Zistili, že dokážu pri nej zvládať domáce práce, ako napríklad pranie bielizne alebo varenie. V Austrálii to stálo ženu prácu. Suzie Cheikho (38) dostala výpoveď z poisťovne za to, že málo písala na počítači. Sledoval ju nainštalovaný softvér.

Zamestnávateľ nainštaloval monitorovací softvér na jej notebook a kontroloval, koľko stlačení klávesov Cheikho urobila v práci počas náhodného časového obdobia. Ukázalo sa, že zamestnankyňa neodpracovala plný počet hodín 44 zo 49 dní. Počas tajnej kontroly ťukala na klávesy iba 54-krát za hodinu – čo stačí na krátke vety. Kolegovia sa s ňou nevedeli spojiť a v niektoré dni si notebook vôbec nezapla.

Cheikho tvrdí, že si návštevy lekára a čas v kontrolovanom období nadrobila. Okrem toho robila nejaké úlohy na svojom smartfóne. Poisťovňa na druhej strane tvrdí, že jej úlohy mohli byť dokončené iba na notebooku.

Vďaka home office jej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Možno chodím z času na čas nakupovať, ale nie na celý deň," tvrdila Cheikho pre News.com.au a dodala: "Niekedy bolo málo čo robiť, ale nikdy sa nestalo, že by som nepracovala." Zozbieraným údajom o jej produktivite neverila. Ale pre jej zamestnávateľa to bol jasný prípad. Po 18 rokoch v tej istej spoločnosti musela Cheikho vo februári zo spoločnosti odísť.

Pracovný súd v Austrálii teraz schválil rozhonutie poisťovne: Cheikho nepracovala dosť na home office. Sudkyňa povedala: "Žalobca bol prepustený z platného dôvodu pre nesprávne konanie."

Cheikho od februára žije zo sociálnych dávok. Jej profilová fotka na LinkedIn znie: „Otvorená pre prácu“. „Je trápne, že sa tento príbeh rozšíril. Nikto ma nezamestná,“ povedala pre Daily Mail. Na jej profile na LinkedIn je ako popis jej zamestnania uvedené "Tiktok".

Viac o téme: Home officeSledovanieVýpoveďKlávesyAustráliaSuzie Cheikho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu