Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovská tragédia na ceste: VIDEO Šoféri blokovali uličku pre záchranárov, zomrel manželský pár! Desivé detaily

Šoféri nevytvorili uličku pre záchranárov.
Šoféri nevytvorili uličku pre záchranárov. (Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Ort im Innkreis)

VIEDEŇ - Minulú sobotu sa stala v Rakúsku vážna dopravná nehoda. Keďže vodiči nevytvorili núdzový pruh pre záchranárov, vedúci zásahu musel na miesto nehody bežať pešo.

Hlavný veliteľ dobrovoľného hasičského zboru prechádzal medzi autami, aby ich donútil posunúť sa na stranu. Záchranný pruh sa vytvára len pomaly a napriek húkajúcej siréne v pozadí treba vodičov presviedčať, aby na ceste uhýbali doľava a doprava a umožnili tak prejazd záchranárskemu autu. V určitom okamihu veliteľ zásahu len začal utekať, aby sa čo najrýchlejšie dostal na miesto nehody.

archívne video

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Táto scéna sa stala v sobotu na diaľnici A8 pri parkovisku Dietrichshofen (Innkreis). K nehode boli predtým privolaní hasiči bez toho, aby poznali presné okolnosti. Pri zásahu sa ukázalo, že 77-ročný muž s manželkou (69) zrejme vošli na uzavreté parkovisko na diaľnici a následne narazili do betónových zvodidiel a následne do stromu. Muž zomrel na mieste nešťastia.

Hasičský zbor sa mohol na miesto nešťastia dostať rýchlejšie

Po náraze sa žene, ktorá mala nehodu, podarilo z vozidla vystúpiť a doplaziť sa na svah smerom k diaľnici. Až potom sa o nehode dozvedeli ďalší vodiči a zalarmovali záchranné zložky. Ale mali veľké problémy aj dostať sa na miesto nešťastia. Príjazd na miesto nehody sa podľa hasičov o niekoľko minút zdržal, pretože nebol dodržaný núdzový pruh. Vedúci zásahu musel znova a znova hovoriť priamo s vodičmi, aby ich prinútil ísť nabok.

Ťažko zranenú ženu previezli do nemocnice, tam však zraneniam podľahla. Nie je jasné, či ju mohol zachrániť skorší príchod záchrannej služby. Správne vytvorenie záchranného pruhu je však v prípade nehody najvyššou prioritou.

Viac o téme: ZáchranáriDiaľnicaRakúskoUlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu