Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri kontroverznej plávajúcej bariére medzi Mexikom a USA bolo nájdené mŕtve telo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Mexické ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok oznámilo, že v blízkosti kontroverzných plávajúcich bariér, ktoré majú zabrániť prílevu utečencov do Spojených štátov, bolo objavené mŕtve telo. Bariéru dal na rieku Rio Grande umiestniť texaský guvernér Greg Abbott. Informuje agentúra AFP.

Ministerstvo uviedlo, že USA ho informovali o nájdení bezvládneho tela človeka, ktoré uviazlo v južnej časti bariéry z bójí. Príčina smrti ani národnosť obete zatiaľ nie sú známe. Rezort mexickej diplomacie zároveň vyjadril znepokojenie z "vplyvu týchto opatrení na ľudské práva a osobnú bezpečnosť migrantov".

archívne video Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu 

Španielov vystrašil údajný žralok, má ísť však o veľrybu (Zdroj: Facebook/Policía Local de Lepe.)

Plávajúcu bariéru osadili texaské úrady

Plávajúcu bariéru z bójí osadili v júli texaské úrady na úsek rieky Rio Grande, kadiaľ prechádzalo do USA množstvo migrantov. Okrem bójí bol na brehu natiahnutý i ostnatý drôt. Americké ministerstvo spravodlivosti následne zažalovalo štát Texas na federálnom súde. V žalobe tvrdí, že bóje protiprávne bránia v plavbe po rieke a ich inštaláciu neschválili federálne úrady. Mexický prezident Andres Manuel López Obrador vyhlásil, že bariéry narúšajú zvrchovanosť jeho krajiny.

Viac o téme: Mŕtve teloBariéraUSAMexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu