Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

NATO po narušení vzdušného priestoru vrtuľníkmi ochráni územie spojencov

NATO
NATO (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Severoatlantická aliancia (NATO) je v úzkom kontakte s poľskou vládou a urobí všetko potrebné pre zachovanie bezpečnosti územia svojich členov. Pre poľskú tlačovú agentúru PAP to v stredu povedal zdroj z NATO.

Poľský vzdušný priestor v utorok narušili dva bieloruské vojenské vrtuľníky. NATO preto pozorne sleduje situáciu na svojom východnom krídle, vrátane tohto incidentu, uviedol zdroj zo sídla NATO. Dva bieloruské vojenské vrtuľníky preleteli nad oblasťou Bielowieža blízko poľsko-bieloruskej hranice. Poľské ministerstvo obrany potom spresnilo, že leteli vo veľmi malej výške, aby sťažili radarom ich zaznamenanie.

Po narušení vzdušného priestoru poľský minister obrany zvolal zasadnutie výboru

Po narušení vzdušného priestoru poľský minister obrany zvolal zasadnutie výboru pre národnú bezpečnosť a obranu. Výsledkom je rozhodnutie zvýšiť počty vojakov popri hranici Poľska s Bieloruskom a umiestniť tam ďalšie vybavenie vrátane bojových vrtuľníkov. Poľský námestník ministra obrany v stredu ráno označil incident za "provokáciu" namierenú proti Poľsku a východnému krídlu NATO.

Viac o téme: BezpečnosťVrtuľníkyČlenoviaVzdušný priestorNATOPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu