Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Floridský guvernér DeSantis mal autonehodu: Vyviazol z nej bez zranení

Ron DeSantis Zobraziť galériu (2)
Ron DeSantis (Zdroj: SITA/AP Photo/John Locher)

WASHINGTON - Guvernér amerického štátu Florida a kandidát na republikánsku prezidentskú nomináciu Ron DeSantis bol v utorok v štáte Tennessee účastníkom dopravnej nehodu. Jeho hovorca Bryan Griffin uviedol, že DeSantis sa pri nehode nezranil, menšie zranenie utrpela len členka jeho štábu.

 K nehode došlo na diaľnici pri meste Chattanooga, kde mal DeSantis vystúpiť v rámci svojej predvolebnej kampane, informovala agentúra AFP. Polícia uviedla, všetky štyri autá, ktoré boli účastníkmi nehody, boli vozidlá vezúce DeSantisa a jeho tím na plánované podujatie

Táto nehoda je ďalšou z komplikácií v DeSantisovej kampani

Táto nehoda je ďalšou z komplikácií v DeSantisovej kampani, ktorú sprevádza séria problémov: podľa správ amerických médií DeSantisov tím priznal nadmerné výdavky na predvolebnú kampaň a samotný DeSantis je kritizovaný za svoju údajnú nešikovnosť a neschopnosť nadviazať kontakt s bežnými voličmi. V prieskumoch verejnej mienky 44-ročný DeSantis zaostáva za Donaldom Trumpom, svojím hlavným rivalom v boji o prezidentskú nomináciu v Republikánskej strane. Bývalý viceprezident USA Mike Pence je v prieskumoch tretí s podporou 5,6 percenta respondentov. Podnikateľ Vivek Ramaswamy má podporu 5,5 percenta.

Joe Biden
Zobraziť galériu (2)
Joe Biden  (Zdroj: SITA/AP/Mindaugas Kulbis)

Napriek strate na Trumpa má DeSantis najlepšie predpoklady na to, aby profitoval zo situácie, ak by Trumpa jeho právne problémy vyradili z volebného súboja, píše AFP. Prvá debata kandidátov na prezidentskú nomináciu Republikánskej strany sa uskutoční v Milwaukee 23. augusta. Prezidentské voľby sa budú konať 5. novembra 2024. O znovuzvolenie sa v nich bude uchádzať súčasný demokratický prezident USA Joe Biden.

Viac o téme: AutonehodaGuvernérUSAWashingtonFloridaRon DeSantis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu