Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Michaela poštípala blcha: Skončilo sa to nočnou morou, príšerné následky si ponesie celý život

Michael prišiel o obidve ruky. Zobraziť galériu (2)
Michael prišiel o obidve ruky. (Zdroj: GoFundMe)

SAN ANTONIO - Jediné uhryznutie blchou zmenilo život Michaela Kohlhofa (35) na hroznú nočnú moru. Kohlhof bol prijatý na pohotovosť v San Antoniu v Texase minulý mesiac po tom, čo stratil cit v prstoch na nohách. Trpel príznakmi, o ktorých si jeho rodina spočiatku myslela, že ide o ťažkú ​​chrípku, ako napísala jeho matka v príspevku na darcovskej platforme GoFundMe.

Michael krátko nato upadol do septického šoku a bol prevezený na jednotku intenzívnej starostlivosti. Jeho stav sa rapídne zhoršoval, píšu americké médiá.

ilustračné video

Lekárska fakulta apeluje na výstavbu novej univerzitnej nemocnice (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Do 24 hodín bol Kohlhof pripojený na pľúcny ventilátor a bol na dialýze. Na udržanie života dostal aj antibiotiká, vazopresory (lieky podporujúce krvný tlak) a lieky proti bolesti. Jeho orgány čoraz viac zlyhávali.

Jeho matka pokračuje v príspevku: "20. júna mi bolo povedané, aby som zavolala najbližším príbuzným, ktorí mali prichádzať zo všetkých častí krajiny, aby sa s ním rozlúčili."

Lekári aj napriek tomu stále bojovali o život 35-ročného muža. Kohlhofov brat povedal, že jeho súrodenec „takmer zomrel raz alebo dvakrát“. Brat dodal: "Lekári sa obávali, že by mohol mať mozgovú smrť."

Po jedenástich dňoch intenzívnej lekárskej starostlivosti sa Kohlhofov stav zázračne zlepšil, mohol opäť sám dýchať. Ťažká choroba však zanechala stopy: Na Kohlhofových rukách a nohách sa v dôsledku vazopresorickej liečby vyvinula gangréna.

Michaela poštípala blcha: Skončilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Toto už nebolo liečiteľné – a lekári mu museli amputovať obe ruky, vrátane častí predlaktí a chodidiel.

Dôvod septického šoku bol týfus a to z jediného blšieho uhryznutia. Lekári rodine vysvetlili, že typ brušného týfusu, ktorým Kohlhof trpel, je v Spojených štátoch zriedkavý.

Ľudia uhryznutí infikovanými blchami zvyčajne vyhľadajú lekársku pomoc po tom, čo si všimnú opuch alebo vyrážku okolo miesta uhryznutia. Kohlhof však nemal žiadne príznaky – až kým nebolo neskoro.

Viac o téme: AmputáciaUštipnutieRukyBlchaMichael Kohlhof
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu