Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počujeme sa? Pri telefóne najvyšší... Starenku okradli o stovky tisíc EUR: V nebi si chcela kúpiť nehnuteľnosť!

Staršiu ženu zo Španielska mal okradnúť samotný Boh: Peniaze vkladala na Zobraziť galériu (3)
Staršiu ženu zo Španielska mal okradnúť samotný Boh: Peniaze vkladala na "nebeskú účet" (Zdroj: Getty Images)

MADRID/ LEÓN – Podvod, ktorý na zemi nemá obdoby. Platí to však aj v nebi? Španielsky súd sa aktuálne zaoberá naozaj kurióznym prípadom. Milagros Esperanzovú, staršiu ženu zo Španielska mal okradnúť samotný Boh! Stovky tisíc eur tak dobrovoľne presunula na „nebeský účet“, na ktorom si plánovala šetriť na nehnuteľnosť. Mýtický hlas v telefóne sa jej vyhrážal, že ak sa o tom ktokoľvek dozvie, zabije jej deti. Zo strachu z božieho hnevu tak do „nebeskej banky“ vkladala ďalšie a ďalšie peniaze.

archívne video

Muž sa pokúsil okradnúť seniorku, na zemi do nej bezcitne kopal (Zdroj: Facebook/Polcía SR - Nitriansky kraj)

V španielskom Leóne sa rozbieha kuriózny prípad staršej ženy, ktorú mal cez telefón o neuveriteľnú čiastku 300-tisíc eur okradnúť samotný Boh. Súd celú kauzu rieši, ako prípadný podvod. Nemenovaný muž mal od svojej obete vymámiť horibilnú čiastku na prvý pohľad veľmi jednoduchým spôsobom, stačil mu na to len telefón.

Žena trpela náboženskými bludmi a už dlhšiu dobu je presvedčená o tom, že svoje peniaze veľmi dobre investuje. Tajomný hlas v telefóne jej totiž ešte v roku 2013 sľúbil, že jej peniaze poputujú rovno na bežný účet v nebi, informuje španielsky portál Telecinco.

Peniaze, ktoré zo staršej ženy získal mali byť podľa jeho slov uložené na bežnom účte Boha v nebi. Takzvaná „Nebeská banka“ jej mala priniesť väčšie úroky, ako bežné banky na zemi, a tak verila, že o pár rokov si bude môcť za svoje úspory v raji zabezpečiť peknú nehnuteľnosť

Počujeme sa? Pri telefóne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Telefonát od Boha nebol ničím zvláštnym, v minulosti ju navštívila aj panna Mária

Obžalovaný pred súdom poprel všetky obvinenia. Prokuratúra je však v tomto prípade presvedčená o tom, že činy, ktorých sa mal podvodník medzi rokmi 2013 až 2019 sú pravdivé. Žene trpiacej náboženskými bludmi nebolo nič zvláštne, dokonca ani telefonát od samého Boha, ktorý od nej žiada peniaze. Ešte v roku 2013 ju mala navštíviť božia matka, ktorá z nej spravila sväticu.

„Cestou autom som cítila ruky na svojich pleciach, a keď som sa vrátila domov, vzali ma do kúpeľne. Na zrkadle bolo krvou napísané: Ja som Panna, tu som vyliala všetku svoju krv. Dcéra moja, ty si svätá. Zrkadlo utri touto špongiou,“ povedala pre španielske médiá.

Počujeme sa? Pri telefóne
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena mala dlhé roky nechávať obálky s peniazmi v obchode, ktorý obžalovaný vlastní. Muž vydávajúci sa za Boha sa ju snažil umlčať tým, že ak o svojom účte v nebi prehovorí, božou mocou zabije jej deti. Celý prípad napokon rozlúskli Milagrosine deti. Keď zistili, že na svojom bežnom účte nemá ani cent a navyše si v banke požiadala o dve pôžičky, začali celú situáciu riešiť. Španielske súdy však v prípade ešte nerozhodli.

Viac o téme: ŠpanielskoPeniazeBohPodvodNebo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu