Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dovolenkové destinácie sužujú výkyvy počasia: Prudké búrky postihli aj Taliansko! Zranilo sa najmenej 14 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Johannes Plenio)

RÍM - Najmenej 14 ľudí utrpelo v noci na nedeľu zranenia počas prudkých búrok sprevádzaných silným vetrom v provincii Ravenna na severe Talianska, informuje správa agentúry APA.

Vozidlo, v ktorom sa nachádzali dve osoby, zasiahol padajúci strom, uviedli médiá s tým, že oboch zranených museli následne hospitalizovať. Hasičské tímy z celého regiónu boli od skorých ranných hodín v nasadení pri odstraňovaní vyvrátených stromov. V niektorých častiach provincie Ravenna došlo v dôsledku búrok aj k výpadkom elektriny.

archívne video Búrky dorazili už aj na východ Slovenska

Búrky dorazili už aj na východ Slovenska. (Zdroj: Topky)

Na jednom z videozáznamov kolujúcich na sociálnych sieťach bolo vidieť dovolenkárov, ktorí masovo utekali z pláže v lokalite Lido di Classe pri meste Ravenna. Krúpy veľkosti tenisovej loptičky zasiahli úrodu v regióne Emilia Romagna, predovšetkým v provinciách Parma, Modena a Bologna, pričom došlo k veľkým škodám, píše APA. V oblasti Ravenny boli v dôsledku nepriaznivého počasia spustošené ovocné sady, kde nárazy vetra zdemolovali skleníky, vyvracali stromy poškodili rady viniča. Región už aj v máji postihli prudké búrky, ktoré spôsobili škody vo výške 12 miliárd eur.

Viac o téme: ZranenieBúrkyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu