Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V bavorskom múzeu zatkli štyroch ľudí: Mali ukradnúť zlatý poklad!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/dcdp)

MNÍCHOV - Vyšetrovatelia zatkli na severe Nemecka štyroch podozrivých v súvislosti s krádežou zlatého pokladu z múzea v spolkovej krajine Bavorsko, ku ktorej došlo vlani v novembri. TASR o tom informuje na základe stredajšej správy agentúry DPA.

K zatknutiu došlo v utorok počas pátracej akcie v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko. Podľa vyšetrovateľov sú v prípade k dispozícii "zdrvujúce dôkazy". Počas vyšetrovania bola časť zlatého pokladu pravdepodobne zhabaná. V novembri minulého roka sa zlodeji vlámali do Múzea Keltov a Rimanov v bavorskom meste Manching a ukradli 483 zlatých mincí z obdobia okolo roku 100 pred Kristom a tri ďalšie mince v celkovej hodnote niekoľkých miliónov eur.

Išlo o najväčší nález keltského zlata za uplynulé storočie

Tento poklad bol objavený v roku 1999 v Manchingu, meste neďaleko Ingolstadtu v Bavorsku. Išlo o najväčší nález keltského zlata za uplynulé storočie. Od roku 2006 bol nález vystavený a prístupný pre verejnosť. Múzeum bolo schopné znovu otvoriť súčasnú špeciálnu výstavu až vlani v decembri. Stála expozícia zostala zatvorená do konca apríla.

"Krádež nás tvrdo zasiahla a dodnes to má následky," povedal starosta Manchingu Herbert Nerb pri opätovnom otvorení inkriminovanej expozície.

Viac o téme: MúzeumPokladNemeckoBavorsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu