Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľný príbeh ako z filmu: Stroskotanca a jeho psa zachránili po dvoch mesiacoch bez jedla a vody!

Tim Shaddock a jeho fenka Bella
Tim Shaddock a jeho fenka Bella (Zdroj: Facebook/ Chris Minns)

CANBERRA – Obrovská náhoda, šťastie a príbeh s neuveriteľným koncom. Tak by sa dalo nazvať stretnutie stroskotanca Tima Shaddocka s rybárskou loďou na mori. Uprostred Tichého oceánu bol dva mesiace unášaný na lodi bez jedla a vody, až kým ich nenašli rybári a nezachránili ich.

Neďaleko Brna sa zrazili dva autobusy, zasahuje tam aj záchranársky vrtuľník, zranených rátajú v desiatkách (Zdroj: Twitter.com/Policie ČR)

Tim Shaddock (51), pôvodom z Austrálie sa vybral so svojím psom, fenkou Bellou, z mexického prístavu La Paz v Baja California do Francúzskej Polynézie už v apríli, informovalo talianske Leggo. Naplánovaných mali 6000 kilometrov dlhú cestu. Jeho katamaran však krátko po vyplávaní zasiahla silná búrka, ktorá zničila lodnú techniku a tak skončili bez akýchkoľvek prístrojov uprostred Tichého oceánu. Až kým ich o dva mesiace neskôr nenašla rybárska loď, ktorá ich zachránila, živých a zdravých.

 

Unbelievably, a Sydney sailor has been found after months lost at sea eating raw fish and drinking rainwater. Tim...

Posted by Chris Minns on Sunday, July 16, 2023

Príbeh tak začal iba s rybárskou udicou a súpravou na prežitie. „Bolo to ťažké, ťažké utrpenie, pretože som dlho nejedol,“ porozprával Tim. Cez deň sa s jeho fenkou Bellou ukrývali na lodi pod markízou, no bez jedla a vody to mali ťažké. Neskôr sa im podarilo uloviť nejaké ryby, ktoré jedli surové a na uhasenie smädu používali dažďovú vodu. Podľa jeho slov zvyknúť si na surové mäso nebolo vôbec nemožné. „Aby ste sa dostali z tohto dobrodružstva živý a zdravý, potrebujete šťastie a zručnosť,“ dodal. Profesor ľudskej fyziológie a odborník na techniky prežitia povedal, že pre muža bola zrejme práve fenka tým prvkom, vďaka ktorému si udržal pozitívny mentálny stav, situáciu nevzdali, ale naopak s obrovským šťastím boli zachránení. „Potrebujem odpočinok a dobré jedlo, pretože som bol veľmi dlho sám na mori,“ dodal šťastný ale vychudnutý Austrálčan.

Viac o téme: ZáchranaStroskotanecBellaTichý oceánTim Shaddock
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu