Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Španielsku a Taliansku odštartovala ďalšia vlna horúčav: Úrady vydali výstrahy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID/RÍM - V južnej Európe sa začala ďalšia vlna horúčav. Úrady v Španielsku a Taliansku vydali výstrahy pred vysokými teplotami, v najbližších dňoch môžu dosiahnuť viac ako 40 stupňov Celzia. TASR o tom informuje na základe pondelkovej správy agentúry DPA.

Vysoké teploty tentokrát meteorológovia neočakávajú iba v Andalúzii a častiach Katalánska a regiónu Navarra, ale aj na turistami vyhľadávanom ostrove Malorka. AEMET vydala na utorok najvyššiu výstrahu pred horúčavami pre severnú, severovýchodnú a centrálnu časť tohto ostrova. V meste Inca, ktoré leží 30 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Malorky Palma de Mallorca, môže teplota dosiahnuť 44 stupňov Celzia. V takomto prípade by šlo tento rok o najvyššiu zaznamenanú teplotu na tomto španielskom ostrove, píše DPA.

Talianske ministerstvo zdravotníctva vydalo v pondelok najvyššiu výstrahu pred vysokými teplotami pre 17 miest. Horúčavy sú v krajine očakávané v priebehu celého týždňa. Podľa súkromnej talianskej meteorologickej služby ilmeteo.it môže teplota v Ríme dosiahnuť 42 stupňov Celzia. Miestne úrady uviedli, že pri rímskom Koloseu budú dobrovoľníci rozdávať turistom fľaše s vodou. Teploty majú presiahnuť 40 stupňov Celzia aj na juhu krajiny.

Viac o téme: HorúčavyŠpanielskoTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu