Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Rusku údajne odvolali veliteľa: Mal kritizovať vojenské vedenie

Ivan Popov
Ivan Popov (Zdroj: Twitter/Dmitri)

MOSKVA - Ruské vojenské vedenie údajne odvolalo veliteľa 58. kombinovanej armády, ktorá sa v súčasnosti nachádza na juhu Ukrajiny, pretože kritizoval neefektívnosť ruskej vojenskej stratégie. Informuje agentúra DPA.

"Upriamil som pozornosť na najväčšiu tragédiu modernej vojny – na nedostatok protibatériového boja, prieskumu a masových úmrtí a zranení našich bratov delostrelectvom protivníka," uviedol generálmajor Ivan Popov v hlasovej správe, ktorú na sociálnej sieti Telegram zverejnil v stredu poslanec ruskej Štátnej dumy Andrej Guruľov.

Panikár

Popov ostro kritizoval aj svojich nadriadených. "Vojaci ukrajinských ozbrojených síl sa nedokázali prebiť cez náš front, no z pozadia nám hlavný veliteľ uštedril zradný úder dekapitáciou armády v ten najkritickejší a najnapätejší moment," uviedol Popov. Viaceré účty na Telegrame už skôr informovali, že náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov označil Popova za "panikára" a vymenil ho.

Prípadné odvolanie Popova podľa DPA zapadá do toho, ako ruskú armádu opisujú vojenskí experti. Podľa nich vládne vo veľkej časti ruskej armády nespokojnosť s vojenským vedením a prikrášľovaním hlásení, ktoré si vedenie posúva vo veliteľskom reťazci.

Viac o téme: OdvolanieVeliteľObvinenie Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu