Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Katastrofálny požiar v domove dôchodcov: Hlásia obete a zranených

Pri požiari v Miláne zomrelo šesť ľudí. Zobraziť galériu (2)
Pri požiari v Miláne zomrelo šesť ľudí. (Zdroj: profimedia.sk)

MILÁNO - Pri požiari v domove dôchodcov v talianskom Miláne zomrelo v noci na dnešok šesť ľudí a ďalších najmenej 68 utrpelo zranenie, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na talianske úrady.

Traja ľudia sú podľa nich zranení vážne. Požiar, ktorý podľa agentúry ANSA vypukol okolo 1:20 SELČ, zrejme spôsobila nešťastná náhoda. Zariadenie s opatrovateľskou službou má podľa talianskych médií celkom 210 lôžok.

Študent podpálil bratislavské gymnázium: Zraneniam sám podľahol (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Požiar sa podľa servera denníka Corriere della Sera rozšíril z jednej z izieb. Dve ženy vo veku 56 a 87 rokov uhoreli a ďalší štyria ľudia, 73-ročný muž a tri ženy vo veku 75, 85 a 84 rokov, zomreli po tom, čo sa nadýchali dymu. Hovorca hasičov Luca Capri agentúre Reuters povedal, že požiar bol uhasený a jeho príčina sa vyšetruje. Traja ľudia boli podľa neho hospitalizovaní v kritickom stave, 15 osôb s vážnymi, ale nie život ohrozujúcimi zraneniami a asi 50 osôb s ľahkými zraneniami. Talianske médiá predtým informovali o 81 zranených.

Na miesto dorazil milánsky starosta Giuseppe Sala. Novinárom povedal, že sa požiar podarilo uhasiť rýchlo, ale mnoho ľudí sa nadýchalo toxických splodín. Podľa prvých zistení plamene zasiahli časť prvého poschodia, vo vnútri budovy v čase nešťastia bolo 173 ľudí. Okolnosti požiaru milánska polícia vyšetruje a ulica pred domovom dôchodcov, ktorý sa nachádza na juhovýchode Milána, bola pre dopravu uzavretá.

Zdravotnícka rezidencia vo vlastníctve magistrátu Milána v správe družstva Proges, ktoré ovláda 300 objektov v 11 regiónoch. Venuje sa prijímaniu starších ľudí s rôznou mierou sebestačnosti, ktorí nepotrebujú nemocničné služby. Je rozdelená na 12 častí, z ktorých dve sú určené pre pacientov s Alzheimerovou chorobou. Stavba, ktorá sa nachádza vo via dei Cinquecento, v južnej časti Milána, neďaleko Piazzale Corvetto, je trojposchodová budova z roku 1920 a má 210 lôžok.

 

Viac o téme: PožiarObeteDomov dôchodcovMiláno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu