Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Náraz vozidla do budovy školy vo Wimbledone si vyžiadal jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Viacero ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia v londýnskej štvrti Wimbledon po tom, čo vozidlo narazilo do budovy jednej z tamojších základných škôl. Na sociálnej sieti Twitter to uviedol Scotland Yard, informuje správa agentúry DPA.

Aktualizované o 18:13 

Jedno dievča zahynulo vo štvrtok v londýnskej štvrti Wimbledon po tom, čo terénne auto narazilo do budovy jednej z tamojších základných škôl. Uviedla to miestna polícia, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. Vodičku na mieste zadržala polícia, je podozrivá zo spôsobenia smrteľnej nehody nebezpečnou jazdou.

Polícia incident nevyšetruje ako teroristický čin. Podľa denníka Daily Mail žene prišlo počas jazdy nevoľno, v dôsledku čoho stratila kontrolu nad vozidlom. Tamojšie úrady pôvodne informovali o deviatich zranených osobách vrátane siedmich detí. K nehode došlo neďaleko dejiska tenisového turnaja Wimbledon. Školu navštevujú dievčatá od štyroch do jedenásť rokov. Deti boli v čase nehody vonku na podujatí pri príležitosti záveru školského roka.

O stave zranených, ktorým poskytli pomoc na mieste incidentu, nebolo bezprostredne nič známe. Prvé volanie na tiesňovú linku bolo prijaté krátko pred 10.00 h miestneho času (11.00 h SELČ). Britský denník Daily Mail na svojej webovej stránke spresnil, že do budovy súkromnej dievčenskej školy na Camp Road narazilo vozidlo Land Rover.

Ročné školné v tomto vzdelávacom zariadení pre dievčatá od štyroch do 11 rokov predstavuje zhruba 16.000 libier. Londýnsky hasičský zbor uviedol, že asistoval záchranným zložkám pri zasahovaní na mieste nehody dvoma zásahovými oddielmi a dvoma hasiacimi vozidlami. Incident podľa britského denníka The Guardian vyšetruje polícia.

Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane detí

Najmenej deväť ľudí - sedem detí a dvaja dospelí - utrpelo vo štvrtok zranenia v londýnskej štvrti Wimbledon po tom, čo vozidlo narazilo do budovy jednej z tamojších základných škôl, informuje TASR na základe správy britského denníka Daily Mail. Prvé volanie na tiesňovú linku bolo prijaté krátko pred 10.00 h miestneho času (11.00 h SELČ). Daily Mail spresnil, že do budovy súkromnej dievčenskej školy na Camp Road narazilo vozidlo Land Rover.

Ročné školné v tomto vzdelávacom zariadení pre dievčatá od štyroch do 11 rokov predstavuje zhruba 16.000 libier (takmer 19.000 eur). Londýnsky hasičský zbor uviedol, že asistoval záchranným zložkám pri zasahovaní na mieste nehody dvoma zásahovými oddielmi a dvoma hasiacimi vozidlami. Londýnska metropolitná polícia uviedla, že vodička, ktorá autom narazila do budovy, po nehode zostala na mieste incidentu. Zadržaný zatiaľ nebol nikto. Žene malo prísť počas jazdy nevoľno, v dôsledkom čoho stratila kontrolu nad vozidlom, uvádza denník. Deti boli v čase nehody vonku na podujatí pri príležitosti záveru školského roka.

Viac o téme: NárazLondýnŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu