Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Panika v Kremli: Obavy z útoku infikovaných komárov rastú! Šialený cieľ, majú nakaziť milióny Rusov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Znie to úplne šialene. Putinoví blízki spolupracovníci sa vraj obávajú útoku vraždiaceho hmyzu v ruskej metropole Moskve. Spojené štáty vraj chcú nakaziť milióny Rusov, hovorí sa.

Naozaj existujú Putinovi dôverníci, ktorí tomuto konšpiračnému príbehu veria? Nech je to akokoľvek, niekoľkí kremeľskí poslanci sú pevne presvedčení, že vedci v Spojených štátoch už nejaký čas pracujú na infikovaní hmyzu vražednými vírusmi, o ktorých tvrdia, že ich potom vypustia na ruské hlavné mesto Moskva. Ich cieľom je nakaziť milióny ľudí.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 495 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Je to všetko len úplne šialená Putinova propaganda proti USA? V Moskve tieto predpoklady zjavne berú vážne. Poslanci dokonca dali údajnému projektu meno a zriadili oddelenie na boj proti údajným vražedným komárom. Podrobnosti sa objavili na videu s poslankyňou Irinou Jarovajou, šéfkou parlamentného výboru pre bezpečnosť. Video je dostupné v službe krátkych správ Twitter.

Americká spoločnosť sa vraj volá "Allied Insects", povedala Putinova dôverníčka Irina Jarovaja pri výmene názorov s Putinovými poslancami. Čo chce vedieť: "Ako hodnotíte tieto riziká a hrozby?" a "Ako sme pripravení?". Na internete, kde je možné vidieť video, nie je Jarovaja obzvlášť dobre prijatá. Právnička, ktorá je od roku 2007 poslankyňou ruskej Štátnej dumy, sa stretla s množstvom posmeškov. „Dve veci sú nekonečné – vesmír a ruská hlúposť,“ posmieval sa napríklad jeden z komentujúcich. Nie je však jasné, aký je postoj Vladimíra Putina k tomuto údajnému útoku.

Viac o téme: KomáreInfekciaUSAMoskvaKremeľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu