Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Wagnerovci vstúpili už aj do Lipeckej oblasti! Nachádza sa 360 kilometrov od Moskvy

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin (Zdroj: SITA(Prigozhin Press Service via AP))

MOSKVA - Súkromná žoldnierska Wagnerova skupina, ktorá sa pokúša o vzburu proti veleniu ruskej armády, v sobotu popoludní vstúpila do Lipeckej oblasti. Informoval o tom tamojší gubernátor Igor Artamonov. Informujú o tom správy z agentúr AP a AFP.

Lipecká oblasť sa nachádza približne 360 kilometrov južne od Moskvy. Artamonov v príspevku v aplikácii Telegram uviedol, že miestne úrady "prijali všetky potrebné opatrenia na zaistenie bezpečnosti obyvateľstva" a dodal, že "situácia je pod kontrolou".

Archívne video: Heger: Prezident Ukrajiny cíti podporu ľudu, ruské útoky na civilistov sú realitou

Heger: Prezident Ukrajiny cíti podporu ľudu, ruské útoky na civilistov sú realitou (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Tlačové oddelenie regionálnej správy Lipeckej oblasti už pred niekoľkými hodinami vyhlásilo, že "v záujme zabezpečenia poriadku a bezpečnosti občanov operačné veliteľstvo regiónu žiada obyvateľov, aby bez naliehavej potreby neopúšťali svoje domovy a zdržali sa akéhokoľvek cestovania osobnou alebo verejnou dopravou".

Šéf wagnerovcov Jevgenij Prigožin v sobotu ráno vyhlásil, že jeho bojovníci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom. Tvrdí, že toto mesto budú naďalej blokovať a pôjdu až do Moskvy v prípade, ak za nimi neprídu ruský minister obrany Sergej Šojgu a náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov. Prigožin v piatok večer obvinil vedenie ruskej armády, že nariadilo raketové útoky na tábory jeho bojovníkov. V reakcii na to prisľúbil, že "zastaví" najvyššie vedenie ruskej armády.

Viac o téme: VstupVzburaGubernátorPrigožinWagnerova skupinaLipecká oblasťIgor Artamonov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu