Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý republikánsky kongresman Will Hurd oznámil prezidentskú kandidatúru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: antipropaganda.sk)

WASHINGTON - Bývalý člen Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Will Hurd vo štvrtok oznámil, že sa uchádza o post prezidenta USA. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Republikán Hurd (45) bol kongresmanom za štát Texas v rokoch 2015-2021. Predtým pracoval v Ústrednej spravodajskej službe (CIA) a patrí medzi výrazných kritikov amerického exprezidenta Donalda Trumpa. "Potrebujeme zdravý rozum," povedal Hurd. "Verím, že Republikánska strana môže byť stranou budúcnosti, nie minulosti," dodal.

Pripomenul aj pašovanie drog a infláciu 

Vo videu ku svojej kampani uviedol, že duša krajiny čelí útoku. "Naši nepriatelia pripravujú plány, vytvárajú chaos a ohrozujú americký sen," povedal a pripomenul aj pašovanie drogy fentanyl na územie USA, infláciu, trestnú činnosť a bezdomovstvo v mestách. "A ak nominujeme sebeckého politika ako Donald Trump, ktorý nerešpektuje zákon a zlyhal,... tak všetci vieme, že Joe Biden opäť zvíťazí," povedal. Tiež sa označil za čierneho koňa. Jediný spôsob, ako zvíťaziť, je podľa neho nebáť sa Trumpa a zreteľne vyjadriť odlišnú víziu.

O republikánsku nomináciu do budúcoročných prezidentských volieb sa uchádza okrem exprezidenta Trumpa, guvernér štátu Florida Ron DeSantis, bývalý viceprezident Mike Pence, senátor Tim Scott z Južnej Karolíny, bývalá guvernérka tohto štátu Nikki Haleyová, bývalý guvernér New Jersey Chris Christie, exguvernér Arkansasu Asa Hutchinson, guvernér Severnej Dakoty Doug Burgum, podnikateľ Vivek Ramaswamy, moderátor Larry Elder a starosta Miami Francis Suarez.

Viac o téme: KandidatúraSpojené štáty americkéWill Hurd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu