Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Dráma v centre Paríža: Explózia plynu! Sedem ľudí je v ohrození života, ďalších deväť vážne ranených

V Paríži vybuchol plyn. Zobraziť galériu (2)
V Paríži vybuchol plyn. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Po výbuchu v centre Paríža a následnom zrútení budovy americkej hudobnej školy je sedem ľudí v ohrození života a ďalších deväť je vážne zranených, uviedli záchranári. Na mieste zasahuje 230 hasičov, plamene už sú pod kontrolou, informovala stanica BFM TV. Vedenie metropoly zriadilo krízovú jednotku pre koordináciu zásahu.

Aktualizované 20:42 Záchranári naďalej prehľadávajú trosky budovy. Šéf parížskej polície Laurent Nunez uviedol, že k výbuchu došlo v budove, v ktorej sídli súkromná škola Paris American Academy s výučbou módneho i interiérového dizajnu a výtvarného umenia.

Na mieste zasahovalo viac ako 200 hasičov. Požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu, zatiaľ ho však neuhasili. Plamene sa nerozšírili na okolité budovy, ktorých obyvatelia boli evakuovaní. Výbuch však narušil statiku susedných budov, povedal Nunez.

Požiar vypukol v historickom Piatom obvode Paríža známom aj ako Latinská štvrť. Príčinou explózie mal byť podľa miestnych médií únik plynu, polícia to však zatiaľ nepotvrdila. Medzi zranenými je sedem ľudí vo veľmi vážnom stave, spresnila polícia.

Úrady museli pre požiar evakuovať obyvateľov z okolitých budov a okolie uzavreli. "Výbuch bol mimoriadne prudký," uviedla starostka piateho parížskeho obvodu. Na mieste zasahujú desiatky záchranárov a hasičov.

Viac o téme: PlynVýbuchParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu