Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

TOTO je najhľadanejšia žena Európy: Tania vyzerá ako topmodelka, no živí ju niečo úplne iné! Diabol s tvárou anjela

Taniu Gomezovú hľadá Europol. Zobraziť galériu (3)
Taniu Gomezovú hľadá Europol. (Zdroj: Facebook/HundGärin)

HAMBURG/ŠTOKHOLM - Švédka Tania Gomezová (30) vyzerá ako topmodelka, no podľa polície ide o veľmi nebezpečnú členku drogovej mafie a najhľadanejšiu ženu Európy.

Tania Gomezová podľa vyšetrovateľov prevážala po Európe kilá drog a miliónovú hotovosť dílerov. Jej maskovanie bolo takmer dômyselné: Ako šéfka medzinárodnej organizácie na záchranu zvierat „HundGärin“ (do decembra 2020 mala stránka asi 5 000 odberateľov na Facebooku) vraj nielenže prevzala obchod s drogami pre hlavy organizovaného zločinu, ale zaplietla sa aj hlboko do obchodov s praním špinavých mafiánskych peňazí.

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

Pri razii na zmenárni („World Exchange“) v Štokholme našla polícia niekoľko plastových tašiek plných peňazí – viac ako milión eur v hotovosti, pravdepodobne všetko z drog. Všetky vrecia mali ručne písaný štítok s aliasom majiteľa.

TOTO je najhľadanejšia žena
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Europol)

Vyšetrovatelia predpokladajú, že „službu“ využilo najmenej 16 zločineckých organizácií. Nenápadnú zmenáreň predtým rok pozorovali vyšetrovatelia kriminálnej polície.

Chodili tam aj rockeri Hells Angels a Bandidos spolu s postavami podsvetia spolu s obyčajnou drobnou brunetkou – podľa vyšetrovateľov Taniaou Gomezovou. Dovtedy Gomezová oficiálne nemala žiadny kontakt s úradmi a bola slušným občanom.

Po razii 30-ročná žena zmizla a od marca 2021 je na úteku. Na stránke Europolu „Most wanted“ je krásna Tania najhľadanejšou ženou v Európe. Okrem toho má na krku ťažké obvinenia, pretože kriminaliston sa v priebehu vyšetrovania podarilo zhromaždiť množstvo dôkazov proti nej.

TOTO je najhľadanejšia žena
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Europol)

Švédka má hnedé oči, je 160 cm vysoká, hovorí po španielsky a švédsky.

Na 30-ročnú ženu bol vydaný celoeurópsky zatykač – pre podozrenie z obchodovania s drogami a prania špinavých peňazí. Tania Gomezová pravdepodobne odišla do zahraničia. Jedna možnosť je, že sa ukrýva v Nemecku. Jeden vyšetrovateľ pre nemecký Bild povedal: „Je to možné, ale nevieme."

Polícia zároveň hľadá aj podozrivého komplica Švédky: Do obchodu s drogami má byť zapletený aj Dominik Alexander Nirberg (26). Od novembra 2021 je na úteku a skrýva sa. Je tiež uvedený ako hľadaný na stránke Europolu „Most wanted“.

Viac o téme: DrogyMafiaPátranieEuropolTania Gomezová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu