Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Grécka pobrežná stráž našla pri pátraní po nezvestných migrantoch dve mŕtve telá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Thanassis Stavrakis)

ATÉNY - Grécka pobrežná stráž v pondelok oznámila, že našla dve mŕtve telá v oblasti minulotýždňovej nehody, pri ktorej sa v Iónskom mori prevrátila loď so stovkami migrantov. Informuje agentúra AFP.

Hovorkyňa gréckej pobrežnej stráže uviedla, že telá boli "v štádiu rozkladu" a ich pohlavie nebolo možné okamžite identifikovať. Nedokázala ani potvrdiť, či ide o obete minulotýždňovej nehody, ktorá si vyžiadala najmenej 78 ľudských životov.

Preťažená rybárska loď s migrantmi sa potopila minulý týždeň v stredu západne od Peloponézskeho ostrova. Plavidlá gréckej pobrežnej stráže naďalej pátrajú po stovkách nezvestných osôb, zachrániť sa im podarilo 104 ľudí.

Podozriví Egypťania

V súvislosti s nešťastím bolo zadržaných deväť Egypťanov podozrivých z pašovania ľudí. Grécko vyhlásilo minulý týždeň pre tragédiu trojdňový štátny smútok. Tamojšie politické strany v reakcii na nešťastie dočasne pozastavili kampaň pred nedeľnými parlamentnými voľbami. Loď so stovkami migrantov smerovala z Líbye do Talianska. Preživší pochádzajú väčšinou zo Sýrie, Egyptu a Pakistanu.

Viac o téme: úmrtieMigrantiGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu