Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nahí ľudia lozia po záhonoch a olizujú zeleninu: VIDEO Nový trend vo Francúzsku, na predstavenia chodia aj deti!

Umelecký spolok Lundy Grandpé v Lyone pri predstavení
Umelecký spolok Lundy Grandpé v Lyone pri predstavení (Zdroj: Twitter/@BFMTV)

LYON - Umelecký spolok Lundy Grandpé propaguje nový ekosexualizmus. Tanečná skupina pravidelne organizuje vystúpenia v záhradách francúzskeho Lyonu, a predvádza svoje umenie dospelým divákom, ale aj deťom. Tešia sa veľkej obľube a tak mesto žiadajú, aby ich spolok financoval.

Združenie Lundy Grandpré sa označuje za umeleckú skupinu, ktorá sa zrodila zo stretnutia tanca. Sú prívržencami takzvanej ekosexuality. V záhradách Lyonu organizujú umelecké predstavenie, lozia nahí po záhonoch a oblizujú zeleninu a listy. Ich predstavenia sa stali veľmi obľúbené a rodičia neváhajú na tieto predstavenia zobrať so sebou aj detských divákov. Herci a tanečníci objímajú stromy, masírujú Zem svojimi nohami, vedú erotické reči s rastlinami. Niektorí dokonca tvrdia, že ich vôňa kvetov vzrušuje.

Trenčín bude ešte krajší: Na stenách kupoly synagógy reštaurátori odhaľujú pôvodné maľby (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

„Záhrada je priestor pre rúcanie stereotypov. Tu sa milujeme s rastlinami a pijeme bylinkové čaje. Záhrada je miesto, kde prebúdzame svoje telo k radosti z praxe a ekosexuálneho myslenia,“ upresnil zakladateľ zduženia svoje zážitky z vystúpení. Podľa francúzskych médií by teraz zakladatelia, Akéne Lenoir a Lucile Genin chceli požiadať mesto o grant pre svoje vystúpenia. V ich činnosti ich podporuje aj zástupkyňa starostu pre kultúru Nathalie Perrin-Gilbertová.  Proti ich nápadu a žiadosti o financovanie sa však postavil starosta druhého mestského obvodu Pierre Oliver. „Mesto Lyon a jeho starosta Gregory Doucet obmedzili 37 kultúrnych dotácií, aby potom financovali nahé indivíduá, tancujúce na záhrade pred zrakmi detí. Militantné a extrémistické využívanie rozpočtu nemá žiadne hranice,“ rázne odsúdil Oliver celé združenie.

Priekopníčkami ekosexuality sú Annie Sprinkle a Beth Stephens. Bývalá pornoherečka Annie (65) a jej partnerka Beth (59) tvrdia, že pomocou erotiky a sexuality dokážeme zachrániť planétu. „Vnímajte prírodu ako svojho milenca/milenku, nie ako svoju matku, to je podstata toho, čo naša planéta potrebuje,“ tvrdia jednohlasne. Enviromentálnu bezpečnosť sa snažia vysvetliť zábavnou formou, aby bola zrozumiteľná pre všetkých ľudí. Ekosexualite sa venujú už od roku 2009 a usporiadali mnoho sobášov so Zemou, Mesiacom, Slnkom alebo aj s oceánom.

Viac o téme: UmenieKultúraFrancúzskoLyonEkosexualizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu