Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Streľba na hudobnom festivale! Dvaja ľudia sú mŕtvi a traja zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GEORGE - Dvaja ľudia boli zabití a traja ďalší utrpeli zranenia v sobotu večer pri streľbe v okolí kempingu v americkom štáte Washington, kde trávili čas návštevníci neďalekého hudobného festivalu. Informovala o tom polícia, na ktorú sa v nedeľu odvolala tlačová agentúra AP.

Úrad šerifa okresu Grant v sobotu uviedol, že krátko pred 20.30 h miestneho času dostali hlásenie o streľbe v oblasti kempingu blízko malého mesta George, 240 kilometrov východne od Seattlu. Policajti podozrivého prenasledovali, chytili a odviedli do väzby. Mená a zdravotný stav obetí zatiaľ nie je známy.

Organizátori festivalu elektronickej hudby s názvom Beyond Wonderland na sociálnych sieťach informovali, že nedeľné akcie v mestskom amfiteátri Gorge boli zrušené. K streľbe došlo v okolí kempingu priľahlému ku koncertným pódiám, spresnil úrad šerifa. Organizátori koncertov opísali toto miesto ako "preplnený kempingový pozemok". Televízna stanica KREM oznámila, že strelec je medzi troma ranenými. Odvolala sa pritom na informácie zverejnené predstaviteľom úradu šerifa v okrese Grant.

Viac o téme: StreľbaZraneniaHudobný festival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu