Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dvaja muži skončili vo väzbe! Útočiť mali na príbuzného Brigitte Macronovej

Brigitte Macronová
Brigitte Macronová (Zdroj: Profimedia)

PARÍŽ - Dvoch mužov poslal súd v pondelok do väzenia za útok na príbuzného Brigitte Macronovej, manželky francúzskeho prezidenta. K útoku došlo počas demonštrácie proti vládnej dôchodkovej reforme. Informuje o tom správa z tlačovej agentúry DPA.

Súd v severofrancúzskom meste Amiens udelil obom mužom tresty vo výške 24 a 30 mesiacov, polovicu z nich podmienečne, informovali miestne médiá. Tretí obžalovaný bol zbavený obvinení.

Archívne video: Brífing: Návšteva francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona u prezidentky Zuzany Čaputovej

Brífing: Návšteva francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona u prezidentky Zuzany Čaputovej (Zdroj: Topky.sk/ Maarty)

Francúzsky prezident Emmanuel Macron dával v polovici mája interview televízii, keď sa práve konali v Amiens demonštrácie proti jeho dôchodkovej reforme, v rámci ktorej je plánované postupné zvyšovanie veku odchodu do dôchodku zo 62 na 64 rokov.

V súvislosti s demonštráciou bol napadnutý prasynovec prvej dámy Jean-Baptiste Trogneux a utrpel zranenia hlavy, ruky a nohy. On, tak ako Brigitte Macronová, patrí do dynastie Trogneuxovcov, ktorá v meste Amiens vyrába čokoládu celé generácie. Tento prasynovec prvej dámy vlastní v centre obchod, kde predáva čokoládu a cukrovinky rodinnej značky. Brigitte Macronová obvinila útočníkov zo "zbabelosti, hlúposti a násilia". Vyzvala všetkých na rešpekt a toleranciu

Viac o téme: VäzbaPríbuznýFrancúzsky prezidentDôchodková reformaSúd útok Brigitte Macronová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu