Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri Yalovej univerzite sa zrútila časť budovy: Zranených je 8 robotníkov

Vlajka Spojených štátov
Vlajka Spojených štátov (Zdroj: antipropaganda.sk)

NEW HAVEN — Osem ľudí utrpelo zranenia po tom, ako sa zrútila časť rozostavanej budovy nachádzajúca sa v blízkosti Lekárskej fakulty Yalovej univerzity v meste New Haven v americkom štáte Connecticut. Dvaja zranení sú vo vážnom stave, informovali podľa agentúry AP predstavitelia mesta.

 Hasiči boli privolaní na ulicu Lafayette krátko po 12.30 h miestneho času (18.30 h SELČ). "Naše jednotky zareagovali okamžite v priebehu niekoľkých minút a našli viacero osôb s rôznymi zraneniami," povedal veliteľ hasičov John Alston mladší.Na stavbe bolo v tom čase 36 ľudí, nezvestný nie je nikto z nich. Všetci ôsmi zranení sú robotníci. Dvom sa podarilo z budovy uniknúť vlastnými silami, šiestich vyslobodili hasiči.

"V budove robili betonáž, počas ktorej sa časť druhého podlažia zrútila na prvé podlažie a potom do suterénu," povedal starosta mesta New Haven Justin Elicker. Robotníci na stavbe záchranárom povedali, že betón sa vylial rýchlejšie, než ho stačili roztlačiť a v jednom mieste sa ho nahromadilo priveľa, čo spôsobilo následné zrútenie časti podlažia.

Stavebná spoločnosť sa zatiaľ k incidentu nevyjadrila

Pozemok podľa starostu vlastní samotná Yalova univerzita. Vyrastie na ňom sedempodlažná obytná budova, ktorú stavia connecticutská spoločnosť RMS Companies. Budova má v súčasnosti dve podlažia a dvojpodlažné podzemné parkovisko. Plánuje sa v nej 112 bytových jednotiek, dodal Elicker. Stavebná spoločnosť sa zatiaľ k incidentu nevyjadrila. Predstavitelia mesta avizovali, že vydajú príkaz na pozastavenie stavebných prác, kým nebude pracovisko bezpečné.

Viac o téme: BudovaZranenieUniverzitaZrútenieRobotníciUSAYale
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu