Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strach o prezidenta USA: Pri odchode z pódia sa zrútil na zem

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: SITA (Jonathan Ernst/Pool Photo via AP))

COLORADO SPRINGS - Americký prezident Joe Biden vo štvrtok zakopol a spadol na pódiu počas slávnostnej promócie Akadémie vzdušných síl USA v štáte Colorado. Biely dom uviedol, že prezident je v poriadku.

Prezident na pódiu v meste Colorado Springs zdravil absolventov a odovzdával im diplomy, píše Reuters. Následne zakopol a spadol. Biden však rýchlo vstal a sám bez pomoci odkráčal k svojmu miestu na sedenie. Pri vstávaní mu pomohli tri osoby. Riaditeľ komunikačného odboru Bieleho domu Ben LaBolt na Twitteri uviedol, že prezident je v poriadku.

Röntgen potvrdil aj artritídu v oblasti chrbtice

Úradujúci prezident vo februári absolvoval zdravotnú prehliadku, po ktorej ho lekári označili za spôsobilého na výkon funkcie. Biden (80) do úradu nastúpil vo veku 78 rokov v januári 2021 ako najstarší prezident USA. V budúcoročných prezidentských voľbách sa uchádza o znovuzvolenie, pripomína Reuters. Prezident v novembri 2021 absolvoval kolonoskopiu, počas ktorej mu vyoperovali z hrubého čreva nezhubný výrastok. Neurologické vyšetrenia vtedy počas prehliadky odhalili poškodenie nervov v rukách a chodidlách, čo sa prejavuje pri chôdzi. Röntgen potvrdil aj artritídu v oblasti chrbtice.

Viac o téme: ZakopnutieSlávnosťSpadnutieUSAColoradoJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu