Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhada okolo Very Putinovej (†97): Bola biologickou matkou ruského vládcu? V jej prospech mali hrať dva faktory

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Sputnik/Kremlin Pool Photo/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA – Prezident Ruskej federácie je medzi domácim obyvateľstvom vykresľovaný ako dokonalý vládca. Je však možné, že ruské elity klamú aj o jeho živote. Vladimir Putin sa mohol narodiť aj ako Gruzínec a dokonca v chudobnej rodine. Zmena v jeho živote mala prísť až neskôr, no toto sa v jeho životopise nespomína.

archívne video

Putin od začiatku o Ukrajine klamal, dokazujú to jeho výroky (Zdroj: Twitter/@Kira_Yarmysh)

Ruská propaganda a dezinformácie siahajú možno oveľa vyššie, ako sme si mysleli. Detstvo Vladimira Putina je možno jedna veľká lož. Žena, ktorá desaťročia tvrdila, že bola Putinovou biologickou matkou, zomrela vo veku 97 rokov len pred pár dňami. Pre The Sun sa vyjadrila, že jej "Vova", ako ho v detstve oslovovala, sa narodil po pomere so ženatým mužom, ruským mechanikom Platonom Privalovom.

 

Vera pochádzala z chudobnej dediny Metekhi v Gruzínsku, ktoré bolo vtedy súčasťou Sovietskeho zväzu. Putin bol podľa nej nešťastný chlapec. Jeho traumatické detstvo sa malo podpísať na tyranii, ktorú preferoval v istých obdobiach svojej vlády a v prípade Ukrajiny až dodnes. "Vždy bol taký chladný. Zrejme aj preto ma zatajil a nikdy sa ku mne nepriznal," povedala Vera na smrteľnej posteli. Zomrela v Tbilisi a pochovali ju v utorok 30. mája v rodnom Metekhi. 

Nevlastný otec   

Detstvo mal Putin prežiť na gruzínskom vidieku. Vera spomenula, že do smrti mala pri sebe prak, ktorý si Vova vyrobil, aby strieľal po susedových sliepkach. "Poznačil ho teror nevlastného otca, gruzínskeho vojaka Giorgia Osepahviliho, ktorý ho bil a zanedbával. Veľa pil a dával svojmu nevlastnému synovi najavo, ako ho neznáša. V zime ho bosého vyhadzoval z domu a mladého Vladimira museli prichýliť susedia," spomínala Vera Putinová.  

 

Putin'in annesi, Vera Putina'nın yaşadığı köy üst düzey korumalarla çevrilidir. Köye girmenin cezası ise ölümdür. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♂️ #rusya

Posted by Tuhaf Ama Gerçek on Thursday, August 13, 2020

Georgi však týral aj svoju manželku, preto ho opustila a odcestovala za rodičmi do ruského Ochyoru. Keď mal mať Vova desať rokov, chcela sa vrátiť naspäť k manželovi. Rodičia si však vnuka nechali. Otec jej nikdy neodpustil, že sa vydala za Gruzínca. Vera odišla preč aj s dcérou, ktorú mala s Georgim a syna podľa vlastných slov už nikdy nevidela. 

Do KGB 

Na pohreb otca neprišla, ale keď zomrela jej mama, opäť sa vybrala do Ruska. Vovu u svojej rodiny nevidela a nikto nevedel, čo sa s ním stalo.  Len jeden príbuzný sa napokon odhalil a povedal: "Prisahal som tvojmu otcovi, že ti to nikdy nepoviem." S mamou sa rozlúčila na smrteľnej posteli. Údajne jej vtedy chcela niečo povedať, ale už nevedela zrozumiteľne rozprávať. Vera sa po čase dozvedela, že jej otec vzal Vova na vojenské gymnázium (KGB), aby z neho spravil skutočného muža. 

 

My ‘son’ Putin shot chickens as a child and hated losing fights – he’d never give up until he crushed his opponents ......

Posted by ALEX Politics on Thursday, June 1, 2023

Škola v Metekhi 

Vova sa mal podľa tvrdení Very Putinovej narodiť 7. októbra 1950, presne dva roky pred oficiálnym dátumom, ktorý Putin uvádza v rodnom liste. Shura Gabinashviliová, bývalá učiteľka ruštiny na dedinskej škole v Metekhi, tvrdila, že v rokoch 1958 až 1960 učila mladého Putina. Od zverejnenia svojich tvrdení sa jej mal štátny aparát opakovane vyhrážať smrťou, pokiaľ s tým neprestane. "Bolo to najmilšie dieťa v triede. Vo všetkom chcel vždy vyhrať. Keď mu niečo nešlo, skúšal to dovtedy, kým nebol zo všetkých najlepší. Šikanu nenávidel a vždy chcel byť dobrým kamarátom," dodala.

V oficiálnom životopise prezidenta Vladimira Putina je uvedené, že jeho rodičia Vadimir Putin starší a matka Mária Šelomová zomreli ešte predtým, ak sa stal ruským prezidentom. Narodil sa v Petrohrade a bol tretím synom ruského páru. Brat Albert zomrel v detstve a druhý brat Viktor počas blokády Leningradu (Petrohrad) v roku 1942. 

Gruzínec 

V archívnych záznamoch z Caspi, najbližšieho väčšieho mesta pri Metekhi, sa spomína meno Vladimir Putin, ktorý bol zapísaný na základnej škole v Metekhi v rokoch 1959 až 1960 a narodil sa ako Gruzínec. V Putinovom životopise sú diery, kde by teoreticky pasovali niektoré výpovede Very Putinovej. Kremeľ jej tvrdenia však vehementne popiera a považuje ich za čistý výmysel. 
 

Viac o téme: MatkaPríbehUtajovanieRuskoMoskvaGruzínskoMetekhiVera Putinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu